Ve Spartě se musí plnit vysoké cíle, ví Táborský. Výměna trenéra ho nepřekvapila

Po loňském titulu, domácím poháru a Superpoháru už Vítězslav Lavička další trofej ve fotbalové Spartě nepřidá. Vedení klubu trenéra odvolalo a na jeho místo přivedlo do konce sezóny Zdeňka Ščasného, který se na Letnou vrací po šestnácti letech. Experta Vladimír Táborský změnu čekal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Lavička

Vítězslav Lavička | Foto: Filip Jandourek

„Odvolání Vítězslava Lavičky mě nepřekvapilo. Jeho jméno bylo hodně probíráno v médiích po neurovnaných výkonech Sparty. Po vyřazení z poháru zřejmě horká voda přetekla hrnec,“ myslí si bývalý fotbalista a trenér Vladimír Táborský.

Výměna trenéra je pro vedení klubu nejjednodušší cestou ke změně v týmu. Lavičku sice šéfové Sparty podrželi po evropských zaváháních na stadionech Häckenu, Malmö. Nyní ale stačilo zaváhání v méně důležité soutěži.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Vladimírem Táborským probíral změny ve Spartě a vyhlídky pražského klubu moderátor Jiří Chum

„Nemyslím si, že tam je jiný důvod. Víťa Lavička přes 2 roky odváděl velmi dobrou práci, je to velice slušný člověk. Myslím si, že neměl jediného nepřítele. Ale Sparta je 5 bodů za Plzní, skončila ve čtvrtfinále poháru a to je pro Spartu málo,“ ví 70letý expert.

Nepodepisoval jsem proto, abych v červenci seděl znova na rybách, říká sparťanský trenér Ščasný

Číst článek

„Ve Spartě se na všechny nakládají velké věci. Musí se plnit vysoké cíle. Pokud se neplní, přichází taková rozhodnutí,“ vysvětlil trenér, který se Spartou získal ligový titul jako hráč i jako trenér. Stejně jako Ščasný s Lavičkou.

Titul má pražskému týmu získat Zdeněk Ščasný. „Nezáleží to na Spartě, ale na Plzni, jak bude hrát. Pokud bude hrát jako doteď, bude to pro Spartu velice těžké. Nemá to v rukou, v rukou to má Plzeň,“ vystihl situaci v tabulce Vladimír Táborský.

Jiří Chum, Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme