Ve Sportingu všechno začalo. Cristiano Ronaldo se vrací na stadion, kde odstartoval hvězdnou kariéru

Pochází z Madeiry, poprvé hrál velký fotbal ve Sportingu Lisabon a teď se fotbalová superstar Cristiano Ronaldo vrací na stadion mateřského klubu. Jako útočník Realu Madrid dnes může vstoupit do historie jako první muž, který dal v evropských pohárech 100 gólů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Portugalský fotbalista ve službách Realu Madrid Cristiano Ronaldo oslavuje postupový gól do sítě německého Wolfsburgu

Portugalský fotbalista ve službách Realu Madrid Cristiano Ronaldo oslavuje postupový gól do sítě německého Wolfsburgu | Zdroj: Reuters

Ronaldo ze Sportingu odešel před 13 lety jako nadějný mladík, teď se vrací jako největší hvězda světového fotbalu. Sporting Lisabon vychoval Cristiana Ronalda - dnes se Ronaldo vrátí na jeho hřiště a coby útočník Realu Madrid se bude snažit místní klub porazit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cristiano Ronaldo před 13 lety ze Sportingu odešel, dnes ho chce porazit

„Vzpomínky na Lisabon jsou nádherné. Všechno tam začalo. Bylo mi 11, byl jsem bez mámy, bez táty. Byl jsem strašně malý,“ vzpomíná Cristiano Ronaldo na své začátky v Lisabonu.

Ve Sportingu prošel mládežnickými výběry a v osmnácti letech nastoupil v přípravném zápase proti Manchesteru United. Hrál tak dobře, že ho „rudí ďáblové“ okamžitě po zápase koupili. Datum zápasu, 6. srpen 2003, bude mít Ronaldo všité do kopaček, ve kterých dnes k zápasu vyběhne.

„Je krásné se vrátit domů a pro něj to je zvláštní zápas, ale pořád pracuje se stejnou vášní a intenzitou. I profesionál je někdy sentimentální, ale on k tomu bude přistupovat stále s tímtéž zaujetím a takové zápasy bude hrát pořád stejně dobře," říká před zápasem Ronaldův spoluhráč, brankář Keylor Navas.

Ronaldo nemůže v zápase polevit jednak proto, že Real si alespoň remízou potřebuje zajistit postup do vyřazovacích bojů. Pro španělský klub je také důrazným varováním i první vzájemný duel se Sportingem, ve kterém až v závěru odvracel porážku.

„Hráli opravdu dobře, vyhráli jsme s obtížemi a teď to bude podobný duel,“ tuší trenér Realu Zinedine Zidane.

„Čekám skvělý zápas už jen proto, že když přijede Real Madrid, všichni se chtějí vytáhnout, více se snaží a hrají lépe než obvykle. Takže proti nám je znovu tým, který nám bude chtít přidělat spoustu problémů," je připraven kouč bílého baletu.

Spolu s ním si mohou v dnešním programu vybojovat postup ve skupiny také Leicester, Monako a Sevilla.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme