Vedoucí gól nám paradoxně ublížil, všiml si brankář Čech po porážce na Islandu

Čeští fotbalisté se před zápasem na Islandu připravovali mimo jiné na nepříjemný vítr a vůbec pro fotbal náročné podmínky. V Reykjavíku prohráli 1:2 a přišli tím o neporazitelnost i o vedení v kvalifikační skupině mistrovství Evropy. Ale vítr za to nemohl, zaskočilo je něco úplně jiného.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hosté se sice dostali deset minut po přestávce díky spolehlivému kvalifikačnímu střelci Bořku Dočkalovi do vedení, ale místo toho, aby jim úvodní gól pomohl, sami sebe jím zaskočili.

„Gól nám paradoxně víc ublížil. Soupeř začal hrát jednodušeji a agresivněji ma jsme nevydrželi dost dlouho na to, abychom oslabili jejich odhodlání. Vyrovnávací gól přišel příliš brzy, domácím dodal sebevědomí a pohodu,“ nechal se slyšet brankář Petr Čech

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle brankáře Petra Čecha přišel vyrovnávací gól Islanďanů v kvalifikačním utkání příliš brzy

Okamžitě po Dočkalově vedoucím gólu začal i v necelých deseti stupních reykjavického večera potit, kolik měl najednou v české brance práce.

Jako by narušením bezbrankové rovnováhy, která docela vyhovovala oběma stranám, Češi svého soupeře rozdráždili. Oni sami byli často podráždění z jiného důvodu a s větrem nebo jinými nástrahami i pro fotbal drsného klimatu to nemělo co do činění.

Čeští fotbalisté přišli o vedení v tabulce. Je to komplikace, tuší po Islandu

Číst článek

Z míry české hráče často vyváděl skotský hlavní rozhodčí Collum. Hodně hru pouštěl, ale když zapískal, čeští reprezentanti často reagovali s nelibostí.

„Jako útočník bych řekl, že to byla penalta, ale od toho je na hřišti rozhodčí. Byl jsem ale před hráčem, který mě stáhl dolů. Myslím, že v závěru ne mě také mohl být odpískaný faul,“ podotokl útočník Tomáš Necid.

„Je to Skot, snažil se hru pouštět. V určitých okamžicích ale možná podlehl publiku, nějaké fauly pustil, pak zase něco odpískal. Na rozhodčího se vymlouvat nebudeme,“ zdůraznil stoper Tomáš Sivok.

„Spíš mě mrzí, že hrajeme dětský fotbal. Na konci to musí létat hlava nehlava. Můžeme dostat gól z nějaké střely, ale takovýhle gól, to je škoda,“ mrzí pilíře české obrany chyba, kterou daroval soupeři vítězství nikoli skotský sudí, ale Lukáš Vácha.

Základní sestava českého týmu pro zápas s Islandem | Foto: ČTK/AP

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme