Velšský zázrak jménem Gareth Bale

Pozornost fotbalových fanoušků bude dnes upřena především na osm fotbalových hřišť, na kterých pokračuje čtvrtým kolem Liga mistrů. Vítěz milionářské soutěže z loňského roku Inter Milán zajíždí k úvodní odvetě ve skupině A do Tottenhamu, kde se čekají další velké věci od domácího obránce Garetha Balea.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů UEFA

Liga mistrů UEFA | Foto: UEFA

Jednadvacetiletý velšský mladík oslnil celý svět v úvodním zápase na San Siru svými drzými průniky po levé straně a konec konců především hattrickem, kterého docílil během pouhých 39ti minut druhého poločasu. Nakonec ani jeho příspvěk nestačil v Itálii na body, Totteham prohrál s Interem 3:4.

„Smíšené pocity - prohrávat 0:4 po poločase není jen tak, dal jsem sice svůj první hattrick, ale na body mé trefy stejně nakonec nestačili. Dohrávali jsme v deseti a proti takovému soupeři to je těžké, příště se musíme podobné věci vyvarovat,“ hodnotil své galapředstavení v Itálii Gareth Bale, který přišel do Tottenhamu před třemi lety z druholigového Southamptonu.

Tehdy dali kohouti za rychlonohého 18ti letého mladíka s vynikající levačkou 5 milionů liber a další miliony mají doplácet podle výkonů samotného hráče. Pokud tak Bale bude pokračovat v nastoupeném stylu i například v dnešním domácím duelu proti Interu, Southampton si možná přijde na tučný finanční obnos.

Přehrát

00:00 / 00:00

Velšský zázrak jménem Gareth Bale

Kolem talentovaného zadáka navíc před 4. kolem fotbalové Ligy mistrů už ve velké krouží mnohé fotbalové velkokluby.

„Je to vynikající mladý hráč, na levé straně opravdu není na světě mnoho lepších než je on. Je to fotbalista, kolem kterého můžeme vytvořit silný tým, o nějakém přestupu nemůže být řeč. Gareth podepsal nový kontrakt a já doufám, že tu opravdu ještě několik let bude za nás hrát,“ říká k budoucnosti rodáka z Cardifuu jeho trenér Harry Redknapp.

Hráč velšské reprezentace přitom zůstává před podobným množícím se přestupovým spekulacím také imunní.

„Nečtu podobné věci, jsme v klubu spokojený, chci se právě tady dál učit hrát fotbal a jsem rád za každou chvíli co jsem na hřišti.“ říká skromně Gareth Bale o svém současném angažmá v Totenhammu.

Jeho dres číslo 3 sledujete pozorně i v dnešní šlágru programu Ligy mistrů. Od tři čtvrtě na devět bude totiž chtít znovu potrápit nejen kouče Interu Rafaela Benitéze ale i nezdolnou snahu skautů evropských velkoklubů toužících přispat si jeho jméno do soupisky svého týmu.

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme