Věnovali jsme se hlavně taktice, řekl k utkání s Nizozemskem trenér Vrba

Čeští fotbalisté vstoupí do kvalifikace o postup na Euro 2016. Doma na Letné vyzvou zítra večer největšího favorita skupiny ‚A‘ Nizozemsko, které před dvěma měsíci získalo bronz na mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Pavel Vrba na reprezentačním tréninku

Trenér Pavel Vrba na reprezentačním tréninku | Zdroj: ČTK

I kvůli síle soupeře strávili Češi hodně času taktickou přípravou.

„Čas od posledního utkání s USA jsme strávili v učebně i na hřišti. Věnovali jsme se hlavně taktice, aby hráči věděli, co nás čeká. Jakým způsobem soupeř hraje, jakou má kvalitu, co bychom chtěli hrát my,“ prozradil náplň přípravy na úvodní kvalifikační duel reprezentační trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Věnovali jsme se hlavně taktice, aby hráči věděli, co nás čeká, řekl před zápasem s Nizozemskem trenér Pavel Vrba

„Samozřejmě jsme se věnovali i standardním situacím a věcem, ve kterých si myslím, že bychom mohli být silní,“ dodal Pavel Vrba.

Nizozemcům budou chybět opory Robben, Van der Vaart nebo Huntelaar. Podle kapitána Tomáše Rosického si musí Češi dávat pozor hlavně na jeho bývalého spoluhráče z Arsenalu Robina van Persieho.

„To je komplexní útočník, který dá gól ze všeho. Umí zakončit levou nohou, pravou, hlavou, má skvělý výběr místa. Přes pět let jsme spolu byli v Arsenalu a vždycky jsem s ním moc rád hrál. Je to strašně chytrý fotbalista a od něj nám hrozí obrovský nebezpečí,“ popsal největší útočnou zbraň Nizozemců Tomáš Rosický.

Zápas Česko - Nizozemsko začne zítra ve 20 hodin a 45 minut a kromě Radiožurnálu uslyšíte přímý přenos celého zápasu i na streamu na webu zpravy.rozhlas.cz

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme