Věřím, že navážeme na duel s Arménií, říká před kvalifikační premiérou kouč Jarolím

Ještě jednou se trenér Karel Jarolím vyspí, a pozná napětí před ostrým reprezentačním zápasem. Středeční příprava s Arménií českému fotbalovému týmu vyšla, teď ale půjde o body do kvalifikace o mistrovství světa. A nový kouč tak zažije soubojem proti Severnímu Irsku konec hektického týdne.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Jarolím má za sebou trenérskou premiéru u reprezentace

Karel Jarolím má za sebou trenérskou premiéru u reprezentace | Zdroj: ČTK

„Kolikrát jsem kouknul na hodinky a najednou bylo 11 večer, aniž bych věděl, jak to uteklo. Pořád bylo co dělat,“ přiznal lodivod českého týmu.

Karel Jarolím poprvé poznal, jaké je připravovat tým, který nemá pohromadě na dlouhou dobu. Zkušeností z klubové úrovně má víc než dost, jedna věc se u zkušeného trenéra ale nemění.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenéra českého národního týmu Karla Jarolíma čeká první soutěžní zápas. Nejsem klidný, říká

„Nejsem nikdy klidný, to rozhodně ne. Nechci ale říct, že bych mužstvu nevěřil. Věřím, že navážeme na utkání s Arménií,“ doufá kouč Jarolím.

Zmíněné utkání se českým hráčům povedlo – jak výsledkově, tak herně. Reprezentace se snažila o kombinační fotbal a okamžité napadání rozehrávky soupeře. Fyzicky to byl velice náročný styl, který šel vydržet i proto, že se do každého poločasu kompletně změnila sestava. Proti Severnímu Irsku to i z tohoto důvodu asi nebude taková jízda.

A otázkou také je, kdo se teď vlastně objeví na začátku zápasu v základní sestavě. Karel Jarolím řešil některé pozice, v hlavě už ale úvodní jedenáctku má. Pochopitelně ji ale neprozradil.

V Česku se představí vyhlášení fotbaloví fanoušci ze Severního Irska. Mají i speciální píseň

Číst článek

„Rád bych vám to řekl, ale nevím, jestli by to bylo taktické,“ pousmál se trenér české fotbalové reprezentace. Ať už ale nastoupí kdokoli, pro Karla Jarolíma je důležitá hlavně soudržnost týmu.

„Není to jenom o 11 hráčích, kteří nastoupí do úvodu zápasu. Pro mě bude důležité, aby i ti hráči, kteří od začátku nenastoupí, byli pozitivně naladěni. Aby bylo cítit, že držíme pohromadě,“ vyzývá Karel Jarolím.

Úvodní zápas kvalifikace o mistrovství světa mezi Českem a Severním Irskem začne zítra v Praze na Letné ve 20.45. Celý ho můžete slyšet na streamu Českém rozhlasu Sport.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme