Vicemistr světa Josef Kadraba vzpomíná na Panenkovy začátky a večer bude přát Plzni

Mezi plzeňské fanoušky bude dnes večer při zápase Evropské ligy proti Rapidu Vídeň patřit i 82letý vicemistr světa z Chile Josef Kadraba. A to přesto, že už skoro půl století žije právě v rakouské metropoli a fotbalový Rapid, za který nikdy nehrál, ho tak trochu adoptoval.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vicemistr z Chille Josef Kadraba na stadionu Rapidu Vídeň

Vicemistr z Chille Josef Kadraba na stadionu Rapidu Vídeň | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Nedaleko stanice metra Hütteldorf se nachází stadion Gerharda Hannapiho, dlouholeté sídlo vídeňského Rapidu. Momentálně rakouský tým své zápasy hraje v 12 kilometrů vzdáleném Prateru, neboť bývalý stánek je až do dubna v rekonstrukci.

Vzpomínky vzdálené, ale i relativně nedávné vyvolává pohled na staveniště u bývalého českého reprezentanta Josefa Kadraby. V útrobách stadionu se každý pátek scházel se starou gardou vídeňského Rapidu, která ho tak trochu adoptovala, a kde při svém památném návratu Pepi Bican poplakával při poslechu starých vídeňských písní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vicemistr z Chille Josef Kadraba bude dne večer fandit Plzni proti "svému" Rapidu

„Přesně tak to tenkrát bylo. My teď čekáme, jak to dopadne s Körnerem, jediným žijícím ze staré party Rapiďáků, protože nám slíbil, že se budeme scházet i v té nové tribuně. Je to člověk, kterého si tu všichni mimořádně váží. My se budeme modlit, aby ještě žil, jinak by nás tam nikdo nechtěl,“ směje se Kadraba.

Čestným hostem večerního zápasu, ve kterém Rapid přivítá západočeskou Plzeň, bude i Antonín Panenka. A právě Panenky se po příchodu do rakouského hlavního města Kadraba ujal.

„Já a František Veselý jsme Tondu s jeho manželkou vítali těsně po jeho příjezdu na nádraží. Rapid jeho příchod úzkostlivě tajil. Od té doby se pravidelně stýkáme až do dnes. Hodně času jsme spolu strávili i na tenise, na kterém jsme s Tondou vytvořili deblovou dvojici,“ dodává český vicemistr světa.

Vicemistr z Chille Josef Kadraba na stadionu Rapidu Vídeň | Foto: Jan Kaliba

A komu bude dnes večer fandit Josef Kadraba, který se právě ze západu Čech pochází?

„Byl bych rád, kdyby tu Plzeň něco uhrála. Navíc jsem si už včera koupil pár třetinek plzeňského piva, tak bych si chtěl večer s manželkou připít na vítězství.“

Jan Kaliba, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme