VIDEO: Mourinhův trpký návrat na Stamford Bridge. Jeho United utrpěli od Chelsea čtyřgólový debakl

José Mourinho nezažívá na lavičce fotbalistů Manchesteru United vydařený start. Po devíti kolech anglické Premier League mají Rudí ďáblové na kontě jen čtrnáct bodů a v neděli navíc podlehli vysoko 0:4 Chelsea, v níž portugalský kouč dvakrát působil a získal s ní tři ligové tituly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

José Mourinho při svém comebacku na Stamford Bridge s Manchesterem United neuspěl

José Mourinho při svém comebacku na Stamford Bridge s Manchesterem United neuspěl | Zdroj: Reuters

Manchester United na půdě Chelsea v lize zvítězil jen jednou za posledních čtrnáct a půl roku, a to v říjnu 2012.

Teď mohl nelichotivý trend změnit José Mourinho, který za poslední léta zná londýnský tým jako žádný jiný kouč.

Coby manažer ho vedl letech 2004 až 2007 a 2013 až 2015 a dosáhl s ním na tři tituly v Premier League. Ruský majitel Blues Roman Abramovič ho ale navzdory úspěchům z Chelsea dvakrát vyhodil.

Proto měl Mourinho při svém návratu na Stamford Bridge v roli kouče jiného anglického celku mimořádnou motivaci uspět. Jenže plán se mu začal hroutit už po pouhých třiceti vteřinách, kdy si Pedro si naběhl za obranu United, posunul si míč kolem vybíhajícího Davida de Gey a do prázdné brány vstřelil nejrychlejší gól letošního ročníku Premier League.

O dvacet minut později zvyšoval po rohovém kopu na 2:0 Gary Cahill. Na malém vápně ho nikdo nehlídal, a i když obránci Chelsea balon poskakoval a navíc jím trefil Daleyho Blinda, prudká střela stejně skončila v síti.

Chelsea si dělala s obranou Manchesteru, co se jí zalíbilo. V 62. minutě si po rychlých narážečkách našel prostor ke gólové střele Eden Hazard a o osm minut později se prokličkoval do vápna N’Golo Kanté, který završil na konečných 4:0.

Blues potřetí v řadě v Premier League zvítězili a jsou čtvrtí s devatenácti body. United jsou sedmí s body čtrnácti a šestibodovým mankem na městského rivala Manchester City, který v odpoledním duelu doma remizoval 1:1 se Southamptonem, soupeřem pražské Sparty ve skupině Evropské ligy.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme