VIDEO: Ruští fanoušci v Marseille napadali Angličany, jeden z nich bojuje o život

Pozici jednoho z nejrizikovějších zápasů fotbalového Eura potvrdilo utkání v Marseille mezi Anglií a Ruskem. Šarvátky se odehrávaly už od čtvrteční noci, ke konfliktům příznivců obou týmů došlo také zhruba dvě hodiny před zápasem. Jeden člověk byl s infarktem převezen do nemocnice, další upadl do bezvědomí a řada fanoušků utrpěla krvavá zranění. Podle francouzských záchranářů bylo zraněno 35 lidí včetně tří policistů, čtyři lidé těžce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rvačka fanoušků Ruska a Anglie po vzájemném zápase na Euru

Rvačka fanoušků Ruska a Anglie po vzájemném zápase na Euru | Zdroj: Reuters

Ruští fanoušci také napadli Angličany přímo na tribunách po závěrečném hvizdu. Vzduchem létaly pivní lahve a sedačky. Vyděšení příznivci Anglie prchali přes bariéry.

Zpravodaj BBC Nick Eardley na Twitteru napsal, že útoky fanoušků ruského týmu způsobily na stadionu obrovský zmatek. Dav prý šlapal i na ženy a děti.

„Nevím, co se dělo kolem stadionu. Ale do fotbalu to nepatří,“ okomentoval střety ruský kouč Leonid Sluckij. Incidentem se už začala zabývat disciplinární komise UEFA, která nejspíš ruské fotbalové unii udělí pokutu. Informoval o tom ruský ministr sportu Vitalij Mutko. Dodal, že ruské úřady chtějí samy prošetřit, co se na stadionu přesně stalo.

Rusko dostane od UEFA pokutu za rvačky fanoušků na Euru, tvrdí ministr sportu

Číst článek

Potyčky pokračovaly i mimo stadion, policie použila vodní děla i slzný plyn. V jednu chvíli totiž v blízkosti starého přístavu bojovalo mezi sebou na 500 Rusů a Angličanů, podle očitých svědků došlo i na nože. Do bitky se zapojili i místní, většinou z radikálního jádra příznivců Olympiquu Marseille.

Podle britského deníku Metro je jeden z anglických fanoušků napadených před zápasem v kritickém stavu v nemocnici v Marseille. Násilí už odsoudil francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve, který dodal, že posílí policejní složky v boji proti chuligánům.

Samotný zápas skončil remízou 1:1. K dalším konfliktům došlo v noci na neděli v Nice, kde se střetli fanoušci Polska, Severního Irska a také místní skupinky, které podle informací listu La Provence útoky často samy vyvolávají. Podle televize BFM bylo v Nice zraněno sedm lidí.

Jan Šmíd, ČTK, Reuters, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme