VIDEO: Sparťané si po zaváhání gólmana Slovácka vzpomněli na Villarreal

Na jaře v Evropské lize sparťanský brankář David Bičík zavinil gól na hřišti Villarrealu, když na začátku zápasu při odkopu trefil dotírajícího útočníka. V prvním kole nového ročníku fotbalové ePojištění ligy se na podobnou situaci díval přes celé hřiště. Sparta i díky ní vyhrála na Letné nad Slováckem 3:2, a porážka o jeden gól tak bude budit ze spaní hlavně Milana Heču.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta v úvodním utkání sezony zdolala Slovácko 3:2

Sparta v úvodním utkání sezony zdolala Slovácko 3:2 | Zdroj: ČTK

Brankář Slovácka na sebe chtěl na Letné upozornit jinak, než jak se mu to povedlo už ve druhé minutě.

Když Milan Heča odkopával míč, rozeběhl se proti němu sparťanský kapitán Bořek Dočkal. Heča ho trefil a balon se dokutálel do jeho branky.

„Chtěl jsem to dát dlouhý, dal jsem to pozdě, odrazilo se mi to do brány. Moje chyba, no. Musím říct, že tam byl Dočkal hrozně rychle. Já jsem na setinu zaváhal, a to stačilo,“ litoval Heča.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gólman Slovácka Milan Heča si uvědomuje, že byl hlavním viníkem při inkasování prvního gólu na Letné

Sparta šla do vedení stejně snadným gólem, jaký na jaře v Evropské lize na hřišti Villarrealu sama inkasovala. „Čibi (David Bičík, brankář Sparty – pozn. red.) mi říkal, že si na to hned vzpomněl a že mu Heči bylo líto. Pro gólmana je to v zápase těžký moment,“ komentoval Dočkal.

On sám z něj měl tentokrát radost: „Normálně bych tam ani nešel, nebo pomalu. Zdálo se mi, že míč na chvilku ztratil z kontroly. Tak dlouho koukal, kam to bude dávat, až si nevšiml, jak daleko je od něj. V tu chvíli jsem se rozhodl tam jít a on zpanikařil, viděl, že má míč daleko a musí k němu rychle jít, aby ho přede mnou stihl odkopnout. Měl jsem štěstí.“

Po dvou Divišových gólech a jednom břevně a vůbec po rozpačitém druhém poločase mohou nakonec hráči Sparty o štěstí mluvit i v souvislosti s první ligovou výhrou. Jestli si ho špetku schovali i do odvety třetího předkola Ligy mistrů, to se ukáže ve středu na půdě rumunské Steauy Bukurešť.

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme