Viktoria Plzeň prohrála úvodní pohárové semifinále v Mladé Boleslavi

Plzeňská Viktoria prohrála první soutěžní zápas v jarní části sezony. V prvním semifinálovém zápase domácího poháru podlehla kombinovaná sestava Západočechů v Mladé Boleslavi. Domácí nevyužili množství dalších šancí, jednou branku vstřelil v 73. minutě Aleš Čermák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Čermák (vpravo), střelec jediného gólu úvodního semifinále

Aleš Čermák (vpravo), střelec jediného gólu úvodního semifinále | Zdroj: ČTK

Mladá Boleslav udělala oproti víkendovému ligovému zápasu pouze dvě změny v základní jedenáctce, Viktoria nastoupila v kombinovanější sestavě.

„Liga je priorita a museli jsme hodně improvizovat, hodně hráčů má šrámy z posledních ligových zápasů,“ řekl v České televizi trenér Viktorie Karel Krejčí.

Větší sehranost Středočechů byla znát od prvních minut. Hned po pěti minutách pálil do tyče Aleš Čermák, o půl hodiny později napálil Adam Jánoš břevno.

Největší šanci ke skórování v prvním poločase měli domácí ve 41. minutě. Končal fauloval v pokutovém území Kalabišku a rozhodčí nařídil penaltu. Lukáše Mageru ale vychytal Petr Bolek.

Po změně stran se o zlomení bezbrankového stavu snažili hlavně domácí Jakub Rada a Aleš Čermák. Druhému jmenovanému se to povedlo v 73. minutě, když se z hranice velkého vápna trefil přesně pod břevno.

Vítězstvím 1:0 si Mladá Boleslav vytvořila nadějnou pozici do odvety, která se bude hrát příští středu v Plzni. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Sparta a Jablonec, kvůli náročnému programu Pražanů ale zatím není o termínech utkání rozhodnuto.

Semifinále MOL Cupu, fotbalového poháru FAČR - první zápas:
Mladá Boleslav - Plzeň 1:0 (0:0)
Branka: 74. Čermák. Rozhodčí: Marek - Peřina, Vlasjuk. ŽK: Čmovš - Baránek. Diváci: 1477.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme