Viktoria Plzeň vybojovala se slavným AS Řím bod za remízu 1:1

Fotbalisté Plzně vstoupili do letošní Evropské ligy domácí remízou 1:1 se slavným italským týmem AS Řím. Obě branky padly v samotném úvodu - hosty nejprve ve čtvrté minutě poslal do vedení Diego Perotti, jenž se prosadil z penalty, záhy pak srovnal Marek Bakoš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktoria Plzeň remízovala s AS Řím 1:1

Viktoria Plzeň remízovala s AS Řím 1:1 | Zdroj: ČTK

Viktoriáni do zápasu s italským velkoklubem nevstoupili v roli favoritů. Nic na tom nezměnil ani fakt, že AS Řím nenastoupil do duelu proti Plzni ve své nejsilnější sestavě.

V základní jedenáctce chyběli například legendární Francesco Totti nebo exteplický Edin Džeko.

Určité změny v sestavě udělal i plzeňský kouč Pivarník, který obvyklou brankářskou jedničku Matúše Kozáčika nahradil Petrem Bolkem.

Diváci v Plzni se prvních gólů dočkali velmi rychle. Z toho prvního měli však radost příznivci hostujícího celku, který do vedení 1:0 poslal díky proměněné penaltě Perotti. Opakované záběry pak ukázaly, že rozhodčí posoudil nedovolený zákrok Matějů na El Shaarawyho správně.

Viktoriány ale brzký gól soupeře nesrazil. V 11. minutě se po nenápadné akci dostal k míči Marek Bakoš, který po centu od Martina Zemana zblízka hlavičkou překonal brankáře Alissona.

Liberec přišel v Karabachu o vítězství gólem v nastavení

Číst článek

Hra se následně uklidnila, takže k vidění nebylo mnoho šancí. To se změnilo ve 32. minutě, kdy tyč Bolkovy brány trefil Radja Nainggolan.

Další gól do konce prvního poločasu však nepadl, takže po 45 minutách platilo skóre 1:1.

Krátce po přestávce se do několika šancí dostali hosté. Bolka například v 55. minutě nebezpečně ohrozil střídající Džeko. Gólman českého celku byl však připraven.

V 71. minutě na trávník vyběhl legendární Francesco Totti, jehož nástup na hřiště odměnili diváci velkým potleskem.

Za necelé dva týdny 40letý Totti se následně podílel na několika akcí svého týmu, nicméně žádná z nich ke gólu nevedla. Gólu se nedočkala ani Plzeň, takže utkání dospělo ke konečné remíze 1:1.

1. kolo základní skupiny E fotbalové Evropské ligy:
Viktoria Plzeň - AS Řím 1:1 (1:1)
Branky: 11. Bakoš - 4. Perotti z pen. Rozhodčí: Buquet - Debart, Cano - Chapron, Delerue (všichni Fr.). ŽK: Matějů, Ďuriš, Hořava, Limberský, Bakoš - Manolas, Juan Jesus, Paredes. Diváci: 10.326.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme