Viktoria Žižkov opět neplatí faktury, ve druhé lize přišla o tři body

Viktorii Žižkov byly v tabulce druhé ligy odečteny tři body za neuhrazení splatných dluhů vůči Fotbalové asociaci ČR. Stejný trest postihl několik desítek klubů, mezi nimi i lídra ČFL Jirny, další třetiligový celek Vltavín či divizní Chomutov a Přerov.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Viktorie Žižkov

Stadion Viktorie Žižkov | Foto: Vojtěch Man

FAČR od několika desítek klubů marně vymáhala dlužné částky za sběrné faktury. V listopadu loňského roku těmto klubům etická komise uložila pokutu 15 procent z dlužné částky. Ani to však k nápravě nevedlo, stejně jako lednová výzva. Proto nyní asociace sáhla k razantnějšímu trestu v podobě odečtení tří bodů.

Podle disciplinárního řádu může komise zvolit trest v podobě pokuty do 10 milionů korun, odebrání bodů nebo vyloučení mužstva ze soutěže.

Viktoria Žižkov, která byla v roce 2014 kvůli finančním problémům přeřazena z druhé ligy do ČFL a následně postoupila zpět, dlužila na dvou sběrných fakturách 111.500 a 103.790 korun. V tabulce FNL po odečtu klesla s 21 body ze sedmé na devátou příčku.

Naopak Jirny si i po odečtení bodů udržely první příčku v tabulce třetí ligy, před druhou Olympií Hradec Králové však povedou jen o čtyři body. Vltavín spadl ze sedmého místa ČFL na jedenáctou pozici.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme