Viktorka chce opět do pohárové Evropy a obhájit titul. Pomoct jí k tomu má zdvojený kádr

Fotbalová Plzeň má před novou sezonou jasné cíle. A ze své nejdůležitější mety si vedení klubu udělalo nový slogan ‚zpátky do Evropy‘. Nemenší ambicí Viktorky je také udržet vysokou návštěvnost na domácím stadionu. S nejsilnějším hráčským kádrem v historii by se jí to mohlo povést.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Majitel plzeňského klubu Tomáš Paclík (vpravo) míří i letos se svým týmem vysoko

Majitel plzeňského klubu Tomáš Paclík (vpravo) míří i letos se svým týmem vysoko | Zdroj: ČTK

„Viktoria Plzně chce pokračovat v úspěšném tažení, které započala před několika lety, a hrát skupinovou fázi evropských pohárů. V tuzemských soutěžích nemůžeme mít jiné ambice než obhajobu titulu, úspěch chceme i v poháru Fotbalové asociace,“ vyhlašuje majitel klubu Tomáš Paclík.

Tým se příliš nezměnil. Ve čtvrtek dopoledne klub prodloužil smlouvy hned čtyřem stěžejním hráčům. S Davidem Limberským a Františkem Rajtoralem se Západočeši dohodli na pokračování do roku 2018. Kontrakty Radima Řezníka a Daniela Koláře mají platnost ještě o rok déle.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vedení Viktorie Plzeň si přeje další domácí titul. Po úspěchu volá i v pohárové Evropě

„Ambice souvisí s tím, jak máte poskládaný kádr. Nám se povedl složit. Prodloužení smluv kluků je signál, že to opravdu myslíme vážně,“ říká ředitel Viktorie Adolf Šádek.

Trenér Miroslav Koubek sestavu zatím nijak výrazně měnit nebude, připouští ale, že základní kádr není nikdy uzavřenou záležitostí.

„Víme, s kým jsme vyhráli ligu, a grunt hráčů, kteří byli úspěšní, bude zachován. O dvou třech postech pak bude rozhodovat aktuální sportovní forma. Každý má šanci, ale víme, co je základ,“ poodhaluje Miroslav Koubek.

Viktorku posílili noví hráči. Přišli záložníci Jan Kopic, Egon Vůch a Tomáš Kučera či obránce Aleš Matějů. Podle trenéra Koubka se nejdříve musí s ostatními hráči a jejich hrou sžít. Do základní sestavy se dostanou později.

„Základní sestavě je nejblíže asi Honza Kopic. Chlapci vědí, že přebudovávání mužstva je proces trochu dlouhodobější a jejich prostor určitě přijde,“ vysvětluje Miroslav Koubek.

Podle vedení klubu je hráčský kádr silný. Vzájemná konkurence by ale prý neměla být na škodu.

„Od té doby, co jsem se vrátil do Plzně, máme asi nejsilnější kádr, každá pozice je zdvojená, dva posty i ztrojené. Konkurence je veliká, ale zdravá. Nikdo není takový, že by narušoval práci,“ chválí si kapitán David Limberský.

Reprezentační obránce sleduje pozorně vedle spoluhráčů také konkurenci. „Jak Sparta, tak Jablonec i Mladá Boleslav hodně posilují, budou nám šlapat na paty. Naším úkolem je zůstat před nimi,“ upozorňuje.

Úřadující mistr vstoupí do sezony sobotním utkáním o Superpohár proti Liberci, a to bez zraněného záložníka Václav Pilaře.

Marek Augustin, Lucie Sichingerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme