Vrátili jsme jim to i s úroky, radoval se dukelský Mareš. Ostuda jako hrom, přiznal jablonecký Tecl

Fotbalisté Dukly Praha ukončili sérii čtyř ligových utkání bez vítězství. Ve čtvrtém vzájemném měření sil v této sezoně konečně porazili Jablonec. A odveta za vyřazení z březnového čtvrtfinále domácího poháru byla hodně sladká. Diváci na Julisce totiž viděli v předehrávce 25. kola hned sedm branek, a z toho šest do sítě Severočechů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Dukly se radují z vítězství nad Jablonecem 6:1 v utkání 25. kola první fotbalové ligy

Hráči Dukly se radují z vítězství nad Jablonecem 6:1 v utkání 25. kola první fotbalové ligy | Zdroj: ČTK

Jablonečtí fotbalisté po měsíci a půl znovu dorazili na Julisku a vyrovnaný úvod zápasu vůbec nenasvědčoval tomu, co se posléze událo. Do třicáté minuty totiž nemusel ani jeden z brankářů zasahovat. Jenže hned z prvního pokusu mířícího mezi tři tyče otevřel skóre obránce Dukly - Ondřej Vrzal.

Do konce zápasu si to zhruba tisícovka diváků v ochozech zopakovala ještě pětkrát. Po závěrečném hvizdu si tak mohla se svými oblíbenci užít výjimečnou děkovačku a oslavit vysoké vítězství 6:1, které domácí brali jako zadostiučinění za vyřazení od stejného soupeře z MOL Cupu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Dukly deklasovali v předehrávce 25.tého kola Synot ligy Jablonec 6:1. Vrátili jsme jim porážku z poháru i s úroky, radoval se útočník Dukly Mareš

„Nějakou roli to určitě hrálo. Znali jsme se dokonale, věděli jsme, co od každého čekat. My jsme v poháru chtěli postoupit, chtěli jsme jít dál, takže jsme si v kabině řekli, že bychom jim to rádi vrátili. A vrátili jsme jim to i s úroky,“ liboval si autor dvou gólů a stejného počtu asistencí Jakub Mareš, kterému výrazně prospěl přesun na hrot útoku.

„Jsme rádi za vítězství i za ten výsledek. Mužstvo ukázalo svou sílu,“ hodnotil kouč domácího celku Luboš Kozel. „Kdyby mi někdo řekl, že to skončí takovýmto výsledkem, tak bych tomu asi nevěřil,“ přiznal.

Pražané, kteří před výkopem měli na sestupové příčky z deváté pozice náskok šesti bodů, se navíc v tabulce dotáhli na osmý Jablonec na dvoubodový rozdíl, a to mají odehráno ještě o jedno utkání méně. Po sérii nezdarů tak výrazně nakročili za záchranou.

„Potřebovali jsme vyhrát a povedlo se to s takovým rozdílem, Takže paráda. Jsou to fakt důležité body, které nám hodně pomohly. Věřím tomu, že když uděláme 31 bodů, tak by to mohlo být v pohodě,“ řekl po zisku 29.tého bodu v sezoně nejlepší hráč utkání Jakub Mareš.

'Je to ostuda jako hrom'

To Severočechům se po debaklu těžko hledala slova. „Popravdě nevím, co na to říct. Já jsem takovou richtu nikdy nedostal. Takže opravdu nevím ani sám, jak to zhodnotit, jak si to hlavě převrat. Je to ostuda jako hrom, co jsme předvedli nebo my jsme nepředvedli vůbec nic,“ neskrýval rozčarování jablonecký útočník Stanislav Tecl, který si svůj stý ligový zápas jistě představoval úplně jinak.

Jen stěží hledal slova i jablonecký kouč Zdenko Frťala. „Z naší strany se můžeme bavit o herním projevu zhruba nějakých dvacet minut, do příležitosti Romery, který ji zahodil. Zbylé minuty zápasu byly z naší strany jen hodně těžko vysvětlitelné. Nebyli jsme schopni se domácím v ničem vyrovnat. Dostali jsme tvrdou lekci. Teď se ukáže náš charakter,“ řekl jablonecký kouč.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme