Vrba los ME netipuje. Nemůžu říct, že bych někoho nechtěl, prohlásil

Mezi fotbalisty i fanoušky je to oblíbená kratochvíle. Před sobotním losem mistrovství Evropy vybírají pro český tým papírově nejpřijatelnější soupeře nebo naopak skupinu smrti. Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba se ale do téhle hry raději nezapojuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba dovedl reprezentaci na Euro, poslední krok mu zkomplikoval herec

Pavel Vrba dovedl reprezentaci na Euro, poslední krok mu zkomplikoval herec | Zdroj: Reuters

„Já radši nebudu nic říkat, protože když byla losována kvalifikační skupina, nechtěl jsem Holanďany a samozřejmě jsme je dostali,“ vzpomíná trenér českých fotbalistů Pavel Vrba.

„Nebudu říkat jméno žádného soupeře, kterého bychom nechtěli, protože kdybych ho řekl, tak bychom ho určitě dostali. Že bych někoho vyloženě nechtěl, to si myslím, že před mistrovstvím Evropy ani nemůžu říct,“ dodává reprezentační kouč.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér českých fotbalistů Pavel Vrba nechce podceňovat ani Albánii nebo Severní Irsko

A stejně tak kvůli pověrčivosti z Vrby nevypáčíte ani soupeře, které by naopak v základní skupině uvítal. „Když to řeknu, tak je nedostaneme.“

Kouč českého národního týmu se navíc i naprosté outsidery z Albánie nebo Severního Irska zdráhá označit za slabé soupeře.

„Ti, co postoupili na mistrovství Evropy, museli postoupit z těžkých skupin nebo z těžké baráže a určitě budou chtít uspět,“ tvrdí trenér.

Alespoň pár týmů ale Vrba před losem přece jen jmenuje, a to favority evropského šampionátu.

„Německo bude patřit opět k favoritům, protože na každém šampionátu získává medaile. Francie tím, že bude hrát doma, určitě bude mít obrovskou motivaci,“ předpovídá reprezentační kouč českého týmu.

„Další mančafty, jako je třeba Anglie, která prošla kvalifikací velice suverénně, a Španělsko, budou chtít také uhrát medaile. Myslím si, že Španělé budou mít motivaci poté, co jim nevyšlo mistrovství světa. Určitě to budou chtít nějakým způsobem narovnat,“ ví Vrba.

Takže možná právě tohle jsou týmy, které by si Vrba nepřál. Jen se to kvůli své minulé zkušenosti bojí říct otevřeně.

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme