Vrbu zklamaly prohra i vyloučení: Hrát přátelák v deseti nemá smysl

Českým fotbalistům se nepovedla generálka na mistrovství Evropy. Podobně jako před minulým Eurem poslední přípravný zápas prohráli - tentokrát v pražském Edenu s Jižní Koreou 1:2. A už za osm dní nastoupí Češi v Toulouse proti obhájcům evropského titulu Španělům. Tedy proti týmu, který tento týden stejný korejský tým skolil šesti góly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba má před Eurem o čem přemýšlet. Generálku jeho tým prohrál

Pavel Vrba má před Eurem o čem přemýšlet. Generálku jeho tým prohrál | Zdroj: Reuters

„Nejsem spokojený. Možná to někdy má vliv na psychiku hráčů. Kdybychom všechno vyhráli, lidé by si mysleli, že není žádný problém. Ale problémy jsou. I když radši bych vyhrával a jel na Euro se třemi vítězstvími,“ říká Pavel Vrba.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakci reprezentačního trenéra Pavla Vrby získal reportér ČRo Jan Kaliba

Korejci si libují, že proti českému týmu už je tolik netrápil časový posun po přesunu z Asie do Evropy. I to jim pomohlo k mnohem lepšímu výsledku proti českému týmu.

Zato trenér české reprezentace má až nečekaně práce i s nejzkušenějšími českými fotbalisty. V minulém duelu s Ruskem ohrozili výsledek svými chybami Petr Čech a Jaroslav Plašil, teď zase Tomáš Rosický. Právě jemu sebrali Korejci míč před vítěznou druhou brankou.

„Jarda už to dnes neudělal, takže počítám s tím, že Rosa to neudělá příště taky. Věřím, že se oba ponaučí, jsou to zkušení hráči. Pokud si to vybrali v přípravných utkáních, je to příjemná zpráva. Tomášovi to ukážeme a věřím, že se to nebude opakovat,“ oceňuje Vrba přínos přípravných zápasů.

Sledovali jsme ONLINE: Fotbalisté nezvládli generálku, s Jižní Koreou prohráli 1:2

Číst článek

Naopak mu vadí, že v utkání s Jižní Koreou musel český tým dohrát poslední půl hodinu v oslabení, i když start Theodora Gebre Selassie to na mistrovství Evropy jeho vyloučení nijak neohrožuje.

„Když jsme hráli s Plzní přátelák a vyloučili hráče Levski Sofia, řekl jsem: ‚Chci, abyste hráli v jedenácti, ať má ten přátelák smysl.‘ Hrát přátelák v deseti podle mě nemá smysl,“ přemýšlí Pavel Vrba.

Ale nakonec ani nacvičit si hru v oslabení nemusí být před Eurem k zahození, zvlášť když do něj Češi vstoupí v pondělí 13. červa zápasem proti obhájcům titulu ze Španělska. Do Francie odletí česká výprava ve středu dopoledne.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme