Vyhrál Ligu mistrů i EURO. Fotbalovým králem Evropy je Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo i přes své zranění opět vítězí. Tentokrát to však není v soutěžním zápase, ale v hlasování o nejlepšího fotbalistu Evropy za sezonu 2015/2016. Portugalec, který dokázal stejnou trofej vyhrát i v roce 2014, porazil Garetha Balea a Antoinea Griezmanna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepší fotbalista Evropy za loňský rok Cristiano Ronaldo

Nejlepší fotbalista Evropy za loňský rok Cristiano Ronaldo | Zdroj: Reuters

V loňské sezoně dokázal jednatřicetiletý kapitán portugalské reprezentace dovést Real Madrid k vítězství v milionářské Lize mistrů a následně ovládl s národním týmem evropský šampionát. Na něm se tým z Pyrenejského poloostrova dlouho trápil, ale přesto dokázal trofej získat.

Ve finále porazili domácí výběr Francie, v jehož dresu se nejlepším hráčem i střelcem celého mistrovství stal Ronaldův soupeř v anketě Antoine Griezmann. Druhý poražený Velšan Gareth Bale se s národním týmem překvapivě probojoval na Euru až do semifinále.

Loňský vítěz Lionel Messi nefiguroval letos ani mezi triem finalistů. Nejlepší fotbalistkou Evropy byla zvolena Ada Hegerbergová z Lynou. Z týmu francouzského vítěze ženské Ligy mistrů byla i druhá Amandine Henryová, na třetím místě skončila Dzsenifer Marozsánová.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme