Výhru jsme už potřebovali, přiznal po zápase s Mladou Boleslaví záložník Jihlavy Urblík

Dvacet bodů od sebe dělilo v tabulce před pátečním prvoligovým utkáním fotbalisty Mladé Boleslavi a Jihlavy. Středočeši přijeli na Vysočinu v roli velkého favorita, nakonec ale prohráli 1:2. Domácí Jihlava tak po brankách Michaela Rabušice a Jozefa Urblíka slavila vůbec první výhru v této sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Jihlavy Jozef Urblík v duelu s Mladou Boleslaví

Fotbalista Jihlavy Jozef Urblík v duelu s Mladou Boleslaví | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Až na dvanáctý pokus se letos fotbalisté Jihlavy dočkali ligové výhry. „Už jsme na to čekali dlouho, takže jsme to už velmi potřebovali. Jsem rád, že jsme konečně uspěli proti takovému mužstvu, jako je Boleslav,“ prohlásil v rozhovoru pro Český rozhlas střelec rozdílové branky Jozef Urblík.

Na začátku utkání nechybělo málo a mohli jste inkasovat. Naopak jste však skórovali vy – bylo to pro vás hodně povzbuzující?

Přehrát

00:00 / 00:00

S hráčem fotbalové Jihlavy Jozefem Urblíkem mluvil po zápas s Mladou Boleslaví reportér ČRo Jan Kodet

Určitě. Asi nás probudila tyčka, kterou dali hned v první minutě. Potom jsme dali gól a už jsme hráli celkem dobře. Dovolím si tvrdit, že jsme s nimi hráli úplně vyrovnanou partii.

Rozhodující branku jste vstřelil vy. Zahřálo vás to v té zimě?

Jsem velmi rád, že mi to tam konečně padlo. Ještě více mě těší, že to byl vítězný gól, takže jsem hodně rád.

Před tímto zápasem byl rozdíl mezi oběma týmy roven 20 bodům. Na hřišti to tak ale nevypadalo…

Myslím, že v české lize může hrát každý s každým. Je to o tom, jak začnete. My jsme začali sezonu dost špatně. Myslím si ale, že se nyní odrazíme. Mužstvo máme fajn a zápasy jsou také dobré.

Fotbalová Jihlava porazila Mladou Boleslav a slaví první letošní výhru

Číst článek

Po 12 zápasech jste se konečně dočkali vítězství. Teď ale bude následovat reprezentační pauze. Není to trochu pro Jihlavu škoda?

Řekli jsme si, že je do reprezentační přestávky je třeba jít s vítězstvím, aby byla v kabině pohoda, která nám chyběla. Jsme velmi rádi, že jsme konečně vyhráli.

Jan Kodet, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme