Vždy je lepší odehrát ostrý zápas, řekl Petr Čech na srazu reprezentace

Petr Čech se v létě rozhodl zůstat v Chelsea, i když přišel o místo brankářské jedničky. Trpělivost se mu vyplatila v nedělním londýnském derby Chelsea s Arsenalem, kdy se do kolotoče Premier League zase vrátil. Jeho belgický konkurent Thibaut Curtois se totiž zranil, na reprezentační sraz tak přijel rozchytaný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opět v Premier league. Petr Čech si připsal první start v nejvyšší anglické soutěži v sezoně

Opět v Premier league. Petr Čech si připsal první start v nejvyšší anglické soutěži v sezoně | Zdroj: Reuters

„Nikdy nikdo nemá radost, že nastupuje do zápasu, když se jeho kolega zraní. Nebyly to podmínky, za kterých bych se rád vracel. Jsem připravený naskočit kdykoli od začátku nebo v průběhu zápasu, ale jsem rád, že jsem pomohl týmu k důležitému vítězství,“ potěšilo brankáře Petra Čecha.

Chelsea porazila Arsenal 2:0 a svému soupeři vlastně ani nedovolila ohrozit branku, ale i tak má pro českého brankáře úspěšný návrat do anglické ligy svou cenu, byl to jeho první start v letošní sezoně.

Přehrát

00:00 / 00:00

S brankářskou jedničkou české reprezentace Petrem Čechem mluvil na srazu národního týmu reportér ČRo Jan Kaliba

„Neměli střelu na bránu, ale byly tam situace, které se musely řešit tak, aby soupeř střelu neměl. Hráli velice dobře a zápas měl obrovské tempo. Bylo hodně útočných akcí, které se díky dobrým obranám nevyřešily. Ale co se týče kvality fotbalu, byl to velice dobrý zápas,“ hodnotí brankář Chelsea.

Účast na hřišti musí potěšit i trenéra Vrbu. Čecha by v Turecku a Kazachstánu poslal do branky tak jako tak, ale stávající situace české jedničky je pochopitelně příjemnější než před úvodem kvalifikace proti Nizozemsku, kdy mu ostrý start chyběl.

Situace v Chelsea se nemění

Samotný brankář ale velký rozdíl nevidí. „Kdybych nehrál, myslím, že by to na mě nemělo velký vliv. Ale vždy je lepší odehrát ostrý zápas přijít sem s vědomím, že jsem odehrál zápase proti jednomu z nejlepších týmů v lize. Zvládl jsem ho, vyhráli jsme, ale nebyl by žádný velký problém, kdybych nenaskočil.“

I Petr Čech ale tuší, že jde pouze o záskok v brance Chelsea. S tím, že by ho kouč José Mourinho nechal v brance i poté, co se Belgičan Curtois uzdraví, moc nepočítá.

„Tím, že změna nepřišla z výkonnostního důvodu, tak si nemyslím, že se na naší situaci bude něco měnit. Samozřejmě ale rozhodnutí závisí na trenérovi,“ ví Petr Čech, že karty jsou u Mourinha rozdané vcelku jasně, a nevidí velkou šanci svými výkony změnit jeho rozhodnutí upřednostňovat v brance belgického reprezentanta.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme