Vzpomínka na federální derby skončila ostudou, uvědomují si na Slovensku

Ostuda, na kterou se hned tak nezapomene. Tak komentují na Slovensku výtržnosti fanoušků během fotbalového utkání Slovan Bratislava - Sparta Praha. Tento zápas se tak do historie zapíše hlavně kvůli násilnostem na tribunách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řádění fanoušků na tribunách při utkání Slovanu Bratislava s pražskou Spartou

Řádění fanoušků na tribunách při utkání Slovanu Bratislava s pražskou Spartou | Zdroj: ČTK

Měla to být sportovní vzpomínka na někdejší federální derby. Místo toho teď bratislavský Slovan musí počítat s postihem od UEFA, ale také incident vyšetřit.

„Od rána celou situaci analyzoval. Problém je, že na stadionu není žádná moderní technika, která by detailně monitorovala dění na tribunách. Vedení klubu si tak prohlíželo televizní záběry, materiály, které natočila policie a pořadatelská služba,“ popisuje současné dění v nejslavnějším slovenském klubu bratislavský zpravodaj Petr Vavrouška.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bitku na tribuně vyvolali sparťanští příznivci, kteří prolomili minimální hrazení na tribuně a zaútočili na příznivce Slovanu, říká bratislavský zpravodaj Petr Vavrouška

Slovan už vydal také oficiální tiskové prohlášení, které je poměrně stručné a incident odsuzuje. Mrzí ho, že utrpěli hlavně slušní diváci a vše nechá podrobně vyšetřit. Hlavní příčiny jsou ale zřejmé.

„Na fotbal chodí lidé, kteří ho berou jako vybití svých negativních emocí. Bitku na tribuně vyvolali sparťanští příznivci, kteří prolomili minimální hrazení na tribuně a zaútočili na příznivce Slovanu. Pak selhala domácí pořadatelská služba,“ říká Petr Vavrouška, který sledoval řádění fanoušků z novinářské tribuny.

UEFA, která původně vůbec nechtěla Slovanu dovolit, aby na stadionu na Pasienkách zápasy Evropské ligy hrál, bude situaci řešit příští týden. Jisté je, že Slovan čekají dost přísné tresty.

„Určitě ho nemine vysoká finanční pokuta a další zápas Evropské ligy bude hrát buď úplně bez fanoušků, nebo s omezenou kapacitou. Nedá se také vyloučit, že bratislavský klub bude muset sehrát svůj zápas na úplně jiném stadionu, například v Žilině,“ uzavírá bratislavský zpravodaj Petr Vavrouška.

Petr Vavrouška, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme