Vzpoura proti rozhodčím. Fotbalisté úmyslně zahazovali nařízené penalty

VIDEO: Zvláštní průběh měl závěr prvního poločasu přípravného utkání mezi polským Pogonem Štětín a rumunskou Astrou Giurgiu. Rozhodčí zápasu bez zjevného důvodu nařídil dvě penalty, hráči je ale úmyslně poslali vedle. Šéf polského týmu pak označil výkon sudího za bizarní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec Astry Giurgiu schválně zahodil nařízenou penaltu

Střelec Astry Giurgiu schválně zahodil nařízenou penaltu | Foto: Reprofoto

Pogon Štětín a Astra Giurgiu se potkaly během soustředění na Kypru. V přípravě před jarními částmi svých soutěží oba týmy neměly důvod k nervozitě, když první poločas pomalu končil za nerozhodného stavu.

Ve 38. minutě po standardní situaci nikdo z hráčů ani neupadl, sudí přesto nařídil penaltu pro rumunský tým. Její exekutor se rozhodl, že ji nepromění a poslal míč lehce doprostřed branky. To se rozhodčímu nelíbilo a nechal kop opakovat. Rumun ho ale poslal vedle.

V nastavení poločasu se podobná situace opakovala na druhé straně. Po souboji upadl hráč polského týmu a okamžitě zazněla píšťalka. Jenže i Pogon pohrdl nabídnutou výhodou a střelec poslal míč směrem k rohovému praporku.

„Obě mužstva byla toho názoru, že rozhodčí nařídil penalty neprávem,“ vysvětlil chování hráčů Pogon Štětín na svém facebookovém profilu.

Právě na sociálních sítích se rozhořela živá diskuze. Fanoušci vesměs chválí hráče a podezřívají rozhodčího, že si na zápas vsadil. Sázkové kanceláře totiž vypisují i kurzy na to, kolik padne gólů v jednotlivých úsecích zápasů.

„Pokud se mne ptáte na chování sudích, bylo přinejmenším zábavné a bizarní,“ vyjádřil se prezident Pogonu Jaroslav Mroczek pro klubový web.

Obě mužstva se rozstřílela až po změně stran a sedmý tým polské ligy otočil bez větších zásahů rozhodčího zápas z 0:1 na 3:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme