Walcott dvakrát překonal Vaclíka a Arsenal vyhrál. Barcelona otáčela zápas v Německu

Čeští zástupci zasáhli ve druhém kole Ligy mistrů do obou zápasů skupiny A. Tomáš Vaclík s Markem Suchým neuhlídali Thea Walcotta z Arsenalu. Rozhodčí Pavel Královec řídil zápas, ve kterém fotbalisté PSG vyhráli v Razgradu. Ve skupině C Barcelona vyhrála v Mönchengladbachu a Citizens remizovali ve Skotsku. V repríze loňského semifinále udolalo Atlético Bayern 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Theo Walcott překonal Suchého i Vaclíka

Theo Walcott překonal Suchého i Vaclíka | Zdroj: Reuters

Zápas Arsenalu s Basilejí mohl být zároveň soubojem českých brankářů, jenže v brance Gunners dostává Lize mistrů před Petrem Čechem šanci Kolumbijec David Ospina, takže se v zápase představili jen Češi v dresech švýcarského mistra.

Defenzivu Basileje řízenou Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým dvakrát během úvodní půlhodiny překonali Alexis Sánchez a Theo Walcott. Chilan dvakrát přihrával, Angličan zakončoval a podepsal se pod výhru 2:0. Další góly ve své síti už nejlepší hráč Basileje v zápase Tomáš Vaclík nepustil.

Rozhodčí Pavel Královec s asistenty Nádvorníkem a Ardeleánu řídili zápas PSG v Bulharsku. Razgrad po poločase držel s francouzským favoritem remízu 1:1, po přestávce si dvakrát našel prostor v domácím pokutovém území Edison Cavani a rozhodl o výhře Pařížanů 3:1.

Ludogorec mohl na první Uruguaycův gól zareagovat, jenže Cosmin Moti zahodil penaltu zařízenou za faul Tiaga Motty.

Skupina A:
Ludogorec Razgrad - Paris St. Germain 1:3 (1:1)
Branky: 15. Natanel - 55. a 60. Cavani, 41. Matuidi. Rozhodčí: Královec (ČR) - Slyško (SR), Nádvorník - Ardeleánu, Hrubeš (všichni ČR). Diváci: 17 155.

Arsenal - Basilej 2:0 (2:0)
Branky: 7. a 26. Walcott. Rozhodčí: Makkelie - Steegstra, Diks (všichni Niz.). Diváci: 59 993.

Ve skupině B nasměroval Neapol k domácí výhře nad Benfikou Lisabon Slovák Marek Hamšík, jeho hlavička z 20. minuty byla na dlouho posledním zásahem. Víc se modří začali prosazovat až po přestávce, kdy třemi zásahy během osmi minut odskočili na čtyřgólový rozdíl. Portugalský tým v závěru už pouze snížil na 2:4.

Dynamu Kyjev pomohl k remíze na hřišti Besiktase Sergej Rybalka dobře známý fanouškům Liberce. Ukrajinský záložník má v Dynamu na starosti standardní situace a z přímého kopu v 65. minutě přesně našel Viktora Cygangova, který srovnal na konečných 1:1.

Skupina B:
Besiktas Istanbul - Dynamo Kyjev 1:1 (1:0)
Branky: 28. Quaresma - 65. Cygankov. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller (všichni Něm.). Diváci: 33 938.

Neapol - Benfica Lisabon 4:2 (1:0)
Branky: 51. a 58. Mertens, 20. Hamšík, 54. Milik z pen. - 71. Guedes, 86. Salvio. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). Diváci: 41 281.

Barcelona se musí obejít bez zraněného Lionela Messiho a v prvním poločase na hřišti Mönchengladbachu to bylo znát. Domácí dokonce vedli, když se z malého vápna trefil Thorgan Hazard, bratr slavnějšího Edena z Chelsea.

Jenže katalánský velkoklub zápas otočil. Neymar nejdřív připravil střeleckou pozici pro Ardu Turana, který zavěsil pod břevno. Sedmnáct minut před koncem pak dotlačil míč do sítě Gerard Piqué.

V glasgowském Celtic Parku sledovali diváci reklamu na fotbal v přestřelce s Manchesterem City. Zelenobílí třikrát vedli, jenže na Dembélého hlavičku okamžitě zareagoval ranou k tyči Fernandinho. Raheem Sterling zase svůj vlastní gól odčinil za sedm minut po zasekávačce na penaltovém puntíku.

Moussa Dembélé vstřelil těsně po přestávce svůj druhý gól v zápase efektně přes hlavu, jenže ani stav 3:2 Celtic neudržel. Z dorážky totiž vyrovnal Nolito.

Skupina C:
Celtic Glasgow - Manchester City 3:3 (2:2)
Branky: 3. a 47. Dembele, 20. vlastní Sterling - 12. Fernandinho, 28. Sterling, 55. Nolito. Rozhodčí: Rizzoli - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). Diváci: 57 592.

Mönchengladbach - FC Barcelona 1:2 (1:0)
Branky: 34. Hazard - 65. Turan, 74. Pique. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). Diváci: 46 283.

V repríze loňského semifinále přivítalo Atlético Madrid Bayern Mnichov a znovu bylo úspěšnější. Jediný gól zápasu vstřelil „angličanem“ o tyčku deset minut před přestávkou Yannick Carasco. V závěru mohl pojistit výhru Antoine Griezmann, ale penaltu namířil pouze do břevna.

V Rostově na Donu se radují z historicky prvního bodu v Lize mistrů. Ruský tým ho získal za remízu s PSV Eindhoven 2:2. Domácí sice dvakrát vedli po gólech Poloze, nizozemští mistři ale dokázali ještě do poločasové přestávky na obě branky odpovědět.

Skupina D:
Atlético Madrid - Bayern Mnichov 1:0 (1:0)
Branka: 35. Carrasco. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.). Diváci: 48 242.

Rostov na Donu - PSV Eindhoven 2:2 (2:2)
Branky: 8. a 37. Poloz - 14. Pröpper, 45.+2 De Jong. Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore (všichni Fr.). Diváci: 12 646.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme