Young Boys Bern stylem připomínají Zwolle, všímají si sparťané

Fotbalisty Sparty čeká jeden z nejdůležitějších zápasů ve skupině Evropské ligy. Pražané se na domácím stadionu utkají se švýcarským Young Boys Bern, který má být největším konkurentem Letenských v boji o druhou postupovou příčku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Young Boys Bern při předzápasovém tréninku na Letné

Young Boys Bern při předzápasovém tréninku na Letné | Zdroj: ČTK

„Líbili se mi hráči na křídlech. Myslím si, že mají velkou kvalitu,“ říká záložník Sparty Ladislav Krejčí, podle kterého hrají Young Boys podobným stylem jako nedávný soupeř v baráži o postup do Evropské ligy nizozemské Zwolle.

Souhlasí s tím i trenér Pražanů Vítězslav Lavička: „Způsobem hry může být soupeř velmi podobný tomu, co tu praktikovali Holanďani ze Zwolle. Má svou hru postavenou na velmi nebezpečném přechodu do útoku,“ všiml si trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přípravu Sparty i Young Boys Bern na vzájemný zápas sleduje reportér ČRo Jaroslav Plašil

Lavička by jistě bral i výsledek z nedávné baráže, tedy vítězství 3:1. Ale zatímco Zwolle hrálo v evropských pohárech poprvé, Young Boys patří k mezinárodně ostříleným týmům. Navíc s větší zkušeností s těžkými zápasy.

Vyplývá to ze systému, kterým se ve Švýcarsku hraje, každý s každým čtyřikrát. Takže zatímco Sparťané si s největším rivalem z Plzně zahrají v lize jen dvakrát, Bern s Basilejí čtyřikrát a zrovna tak s podobně kvalitním Curychem.

„Když je tam jen deset týmů, liga je tím pádem kvalitnější,“ pochvaluje si Jan Lecjaks, někdejší člen reprezentační jednadvacítky, který se zabydlel v základní sestavě Bernu a měl by nastoupit na levém kraji obrany.

Young Boys jsou sice špičkovým švýcarským klubem, v pohárové historii dokonce jedním z nejúspěšnějších, na mistrovský titul ve své zemi ale dosáhli naposledy v osmdesátých letech, a že už byli kolikrát pořádně blízko. Tým si kvůli tomu vysloužil i nelichotivou přezdívku, která připomíná české „věčně druzí“.

Český rozhlas celý odvysílá na internetovém ČRo Sport, druhý poločas i na Radiožurnálu.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme