Z Edenu se stává nedobytná klokaní tvrz

Stěhování fotbalistů Bohemians 1905 z Ďolíčku do Edenu nesli těžce jak fanoušci Klokanů, tak druhého vršovického klubu Slavie. Nadšení z přesunu nebyli ani samotní hráči oblékající zeleno-bílý dres. Ve srovnání s minulou sezónou je do nového domova chodí podporovat méně než poloviční počet lidí. Jenže výsledky včetně páteční výhry 3:1 nad Libercem dávají pádný argument těm, kteří klokaní přehopsání o dvě tramvajové zastávky na východ schvalovali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohemians uhájili svou domácí neporazitelnos - tVitalij Trubila (vlevo) v souboji s Theodorem Gebre Selassiem

Bohemians uhájili svou domácí neporazitelnos - tVitalij Trubila (vlevo) v souboji s Theodorem Gebre Selassiem | Zdroj: ČTK

Šest zápasů, žádná porážka, to je domácí bilance, o které se Bohemians mohlo v Ďolíčku jenom zdát. V předehrávce dvanáctého ligového kola proti Liberci byli Klokani první prohře v novém působišti blízko. Ještě po hodině hry prohrávali 0:1. Jenže kouzlo Edenu znovu zafungovalo, soupeře zaskočili třemi góly.

„Hřiště nám vyhovuje, hrajeme tu náš presink. Napadáme obránce, oni dělají chyby a odráží se to k našim záložníkům. Vyvíjíme tlak a vyplácí se nám to. Doufám, že to v budoucnu bude stejné," věří Martin Nešpor, který třetí branku domácích tak trochu ukradl svému kolegovi z útoku Lukáši Hartigovi, za což se posléze omlouval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z Edenu se stává nedobytná klokaní tvrz

A také dále vysvětloval, proč je pro současné Bohemians větší hřiště v Edenu výhodou. „V Ďolíčku to bylo jenom o soubojích, ale tady posunujeme útok, zálohu, obrana se trošku vysune, soupeř ztratí balón a my můžeme jít do brejku. To jsme zlepšili a daří se nám to využívat. Máme hráče, kteří umí dát balón za obranu a s Harťasem (Lukášem Hartigem) to tam nějak dotlačíme," říká.

Teď ještě aby se i fanoušci nechali přesvědčit, že stojí za to na Klokany do Edenu zajít, jak se snaží naznačit i Martin Nešpor. „Myslím si, že by měli zrušit bojkot a začít na nás chodit, protože tuhle sezóny podáváme dobré výkony a zaloužíme si, aby byli v hledišti".

Naštvaný Štajner

Na Liberec jich přišlo jen dva a půl tisíce, a to se tentokrát mohli pokochat, jak se zpívá v klokaní hymně, kromě vlastního týmu třeba i stále výtečným a nápaditým Jiřím Štajnerem, který na rozdíl od situace po srpnovém zápase proti Slavii opouštěl Eden pěkně naštvaný.

„Bohemka v druhé půli trošku přidala, ale rozhodl to gól na 1:1, kdy do toho začali chodit a rozhodčí jim to pouštěl, což vůbec nechápu. Prohráli jsme si to sami, ale z mého hlediska, když takovýhle zápas odehrají bez karty, je to neuvěřitelné," povzdychl si Štajner, který mimochodem kvůli podivné kartě od rozhodčího Hrubeše za faul zadkem nemůže v příštím kole nastoupit proti Spartě.

Jan Kaliba, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme