Z hlediska bezpečnosti je ME 21 zajištěno, při zápasech se nebude prodávat alkohol

Letná, Eden, Andrův stadion v Olomouci a fotbalový stadion Miroslava Valenty v Uherském Hradišti. To jsou čtyři místa, na kterých se odehrají zápasy ME hráčů do 21 let. Kromě tří zápasů je vyprodáno, a tak se organizátoři společně s Policií České republiky důkladně zaměřili na bezpečnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Jakub Dovalil při tréninku české jedenadvacítky před startem mistrovství Evropy

Trenér Jakub Dovalil při tréninku české jedenadvacítky před startem mistrovství Evropy | Zdroj: ČTK

V přípravách jim mimo jiné pomohla i nedávná zkušenost při světovém šampionátu v hokeji.

„Získali jsme zkušenosti při zajištění bezpečnosti na hokejovém mistrovství světa, mnoho věcí bylo podobných,“ říká velitel bezpečnostních opatření a ředitel pořádkové policie plukovník Martin Hrinko.

Pro návštěvníky jsou přece jen nějaké rozdíly. Jedním z nich je - co si smí a nesmí donést na zápasy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z hlediska bezpečnosti je mistrovství Evropy 21 zajištěno, při zápasech se nebude prodávat alkohol ani nízkostupňové pivo

„Na rozdíl od hokeje nebude mít na žádném stadionu depozity. Proto vyzýváme fanoušky, že jakýkoliv předmět, který bude shledán v rozporu s návštěvním řádem, bude odebrán a pořadatelé jej nebudou nikde uschovávat,“ upozorňuje Martin Synecký, bezpečnostní manažer Fotbalové asociace a organizačního výboru mistrovství Evropy.

Policie České republiky má dostatečnou praxi při zápasech první fotbalové ligy, a tak nepanují před mistrovství jednadvacítek velké obavy.

Organizátoři s bezpečnostními složkami mají samozřejmě vytipovaná utkání, která by mohla být rizikovější, a nejvíce se připravují hlavně na fanoušky z Balkánu. Větší problémy ale nikdo nečeká.

V přípravě na ME byl Frýdek stálicí výběru do 21 let. S příchodem posil z A týmu je na čekané

Číst článek

„Srbsko patří mezi rizikovější zápasy, nicméně zatím to nevypadá, že by fanoušků přijelo hodně. V rámci rizikovosti je to pak ještě úvodní utkání šampionátu, který hraje Německo, připravit se můžeme na fanoušky Anglie.“

A Martina Hrinka doplňuje i Martin Synecký, který připomněl i webové stránky www.u21euro2015.cz.

„Je tam umístěný návštěvní řád v českém i anglickém jazyce. Každý tam najde informace o tom, co je povoleno, co není povoleno. V případě, že tam nenajde, co potřebuje, jsme připraveni odpovědět ve všech možných jazycích.“

Všechny zápasy české jedenadvacítky na mistrovství Evropy můžete sledovat na našem streamu Český rozhlas sport nebo v podrobných online reportážích.

Na závěr nutno dodat, že i když k fotbalu patří pivo, tak na stadionech v Praze, Olomouci a Uherském Hradišti se ho fanoušci nedočkají.

„Krátce a stručně říkám, že se na sportovištích alkohol podávat nebude. Ani nízkostupňové pivo, vůbec nic,“ dodává ředitel pořádkové policie a velitel bezpečnostního opatření Martin Hrinko. Šampionát začne 17. června.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme