Z nominace jednadvacítky pro domácí ME vypadli Polom, Hrubý, Holeš a Vávra

Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Jakub Dovalil vyřadil z kádru pro domácí mistrovství Evropy obránce Romana Poloma s Tomášem Holešem, záložníka Roberta Hrubého a útočníka Stanislava Vávru. Na soupisce naopak nechybí trojice hráčů z A týmu Pavel Kadeřábek, Ladislav Krejčí a Václav Kadlec.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Jakub Dovalil se motivuje svérázným způsobem

Trenér Jakub Dovalil se motivuje svérázným způsobem | Foto: Michal Jurman

Platí tedy původní dohoda, že je kluby pro turnaj uvolní a do přípravy „Lvíčat“ se zapojí v sobotu po návratu z utkání národního týmu dospělých na Islandu.

Definitivně jistá je také neúčast Matěje Vydry, kterému ve startu na Euru zabránil Watford. Trenér Dovalil tak aktuálně nemá v mužstvu klasického útočníka.

„Na hrotu může naskočit i Tomáš Přikryl, kterým tam už několikrát hrál i ve Spartě,“ nastínil český kouč. „Co se týče Václava Kadlece, může hrát na hrotu, na podhrotu i na straně. Počítáme s ním ale hlavně na hrot útoku nebo na pozici pod hrotem,“ doplnil.

Největším překvapením je nominace Jana Klimenta z Jihlavy, který před soustředěním v Rakousku nikdy v jednadvacítce nebyl. Svými výkony v závěru ligové sezony i gólem a asistencí v sobotní přípravě s Ukrajinou si ale řekl o šanci na úkor dodatečně povolaného Vávry.

Reprezentace do 21 let se ze soustředění v Rakousku vrátí do Prahy ve středu a do šampionátu vstoupí 17. června duelem s Dánskem.

Konečná nominace české fotbalové reprezentace do 21 let na mistrovství Evropy:

Brankáři: Michal Reichl (Olomouc), Tomáš Koubek (Hradec Králové), Jiří Pavlenka (Baník Ostrava)

Obránci: Jan Baránek (Plzeň), Jakub Brabec (Sparta), Matěj Hanousek (Dukla), Matěj Hybš (Jihlava), Jakub Jugas (Brno), Tomáš Kalas (Chelsea), Pavel Kadeřábek (Sparta)

Záložníci: Martin Frýdek (Liberec), David Houska (Olomouc), Adam Jánoš (Jihlava), Ladislav Krejčí (Sparta), Lukáš Masopust (Jablonec), Ondřej Petrák (Norimberk), Tomáš Přikryl (Dukla), Jiří Skalák (Mladá Boleslav), Laco Takács (Teplice), Michal Trávník (Slovácko), Jaromír Zmrhal (Slavia)

Útočníci: Václav Kadlec (Sparta), Jan Kliment (Jihlava)

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme