Za Plzeň bude hrát bývalý kapitán Rakouska, přichází Andreas Ivanschitz

Viktoria Plzeň získala do jarních bojů o titul posilu s výraznými mezinárodními zkušenostmi. Na západ Čech přichází 33letý Rakušan Andreas Ivanschitz, který má odehráno přes sto zápasů v Bundeslize a z pozice kapitána pomáhal rakouské reprezentaci. V Plzni má po návratu ze soustředění podepsat smlouvu na rok a půl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andreas Ivanschitz

Andreas Ivanschitz | Foto: Wikimedia Commons CC-BY-2.5

„Jde o středového ofenzivního hráče. Netajili jsme se tím, že hledáme klasickou desítku, tedy podhrot, a Andreas přesně splňuje naše požadavky. Těším se na spolupráci s ním,“ přivítal Andrease Ivanschitze v týmu trenér Roman Pivarník pro web klubu.

Viktoria si od 33letého záložníka slibuje, že především svými zkušenostmi pomůže v boji o titul. Ivanschitz totiž nosil kapitánskou páskou v rakouském národním týmu. V 69 zápasech za Rakousko vstřelil 12 branek.

Během kariéry hrál za Red Bull Salzburg, bundesligovou Mohuč, španělskou ligu za Levante a naposledy působil v USA.

„Jsem rád, že se podařilo domluvit na všech podmínkách a můžeme v týmu přivítat velmi zkušeného hráče, který nám určitě pomůže,“ řekl k nové tváři v dresu Viktorie generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Rakušan se po návratu ze spojených států připojil ke svému novému týmu, který je aktuálně na soustředění ve Španělsku. Po návratu ještě podstoupí v Plzni zdravotní testy. Následně by měl podepsat smlouvu na rok a půl. Bydlet se ale chystá v Praze.

Ivanschitz je třetí zimní posilou Viktorie. Plzeň před ním získala slovinského levého obránce Eriku Janžu a stopera Tomáše Hájka.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme