Za předvedenou hru se Sparta nemusí stydět. Šancí jsme měli dost, uznal záložník Krejčí

Když nepočítáme dorostence a brankáře, zbylo Spartě jen deset zdravých fotbalistů, které mohla využít. I proto ve fyzicky náročném zápase vůbec nestřídala. Čtvrtý tým španělské ligy Villarreal na Letné dokázal situace využít a pražskou výhrou 4:2 pojistil svůj postup do semifinále Evropské ligy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči pražské Sparty Radoslav Kováč (vlevo) a Ladislav Krejčí v zápase Evropské ligy proti Villarrealu

Hráči pražské Sparty Radoslav Kováč (vlevo) a Ladislav Krejčí v zápase Evropské ligy proti Villarrealu | Zdroj: ČTK

Neúspěšná rozlučka se soutěží to ale pro sparťany nebyla. Vyprodaný stadion si svým výkonem získali. K postupu bylo sice hodně daleko, Sparta v jednu chvíli prohrávala už 0:4, ale přesto diváci vytrvale povzbuzovali a tleskali. A nakonec i děkovali torzu jedenácti statečných, kteří letenskému týmu pro tenhle zápas zbyli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Sparty podlehli Villarrealu 2:4, za předvedenou hru se ale vůbec nemusí stydět

„Chtělo se mi chvíli i brečet. Tohle si diváci nezasloužili, abychom dostali čtyři góly. Ale naštěstí jsme ještě dva dali a závěr byl pěkný,“ popisoval hořkosladké pocity útočník Lukáš Juliš.

„To jsem asi ještě nezažil, aby nám takhle tleskal celý stadion. Vážíme si toho a doufáme, že jsme něco předvedli, i když jsme prohráli a vypadli,“ doplnil svého spoluhráče Ladislav Krejčí.

Výsledek sice místy vypadal zcela hrozivě, ale za své nasazení a ofenzivní část hry se sparťané rozhodně stydět nemuseli.

„Bylo to obráceně než na Villarrealu. Šancí jsme si vytvořili dost. První poločas jsme hráli dobře, zatlačili je, ale bohužel nám tam napadaly góly. Chtěli jsme ukázat naši hru a postoupit. Ale třeba na Laziu jsme to byli my, kdo dal ze tří šancí tři góly. Dnes to bylo naopak,“ prohlásil na závěr Krejčí.

Uzavřel tak nejvydařenější evropskou sezonu, kterou se Spartou zažil. Spolu s těmi spoluhráči, kteří zůstali zdraví, musí rychle přeladit na domácí soutěž, která pro Spartu pokračuje v neděli v Ďolíčku proti Bohemians.

Jan Kaliba, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme