Za tažením Plzně stojí politik i Zorro

Plzeňská Viktoria zvládla bez prohry i dvanácté kolo fotbalové Gambrinus ligy. Tým, který stále marně hledá v české soutěži odpovídajícího soupeře, doma porazil Brno 4:1. Svůj podíl na úspěchu měl tentokrát jak jeden čerstvě zvolený politik, tak muž v masce tajemného Zorra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Rezek střílí jeden z gólů Plzně. Další přidal i 'Zorro' Kolář

Jan Rezek střílí jeden z gólů Plzně. Další přidal i 'Zorro' Kolář | Zdroj: ČTK

Kdo přišel tentokrát na fotbal do plzeňských Štruncových sadů, nemohl chvíli věřit svým očím. Ne že by domácí favorit proti poslednímu brněnskému týmu tabulky hrál druhé housle, bylo tomu přesně naopak, na hřišti se ale v západočeském dresu pohyboval tentokrát od úvodního hvizdu i jeden politik.

Pavel Horváth je sice znám jako kapitán Viktoriánů a muž, jehož technika střelby je na hony pověstná. Nyní ale poprvé na pažitu úřadoval i v jiné roli, o víkendu byl totiž zvolen do zastupitelstva Prahy-Dubče.

Přehrát

00:00 / 00:00

O politikovi a 'Zorrovi' v plzeňském dresu

"Já myslím, že většina kluků to ani neví. Jsou mladí a mají jiné starosti než politiku," přibližuje Horváth, že jeho politická kariéra zůstala zatím v plzeňské kabině trochu utajena.

Není se co divit. Především vizuální pozornost si totiž na úkor Horvátha tentokrát vynutil jiný hráč: Daniel Kolář. Ten v předminulém kole proti Příbrami utrpěl zlomeninu nosu, a do zápasu proti Zbrojovce tak vyběhl se speciální maskou.

"Kdybych do toho dostal, tak by mě asi neochránila, zase by mi tekla krev a měl bych to pohmožděné. To mám stejně, ale mělo by to spíš zabránit tomu, abych si nos nějak nezkřivil nebo více nezlomil, aby mi ho nemuseli rovnat," popisuje Kolář základní funkce, které plní jeho maska.

Zorro s jizvami a pihami

"Když s tím začal trénovat, tak jsme mu to trochu pokreslili. Nějaké jizvy, pihy a takové věci," odhazuje bez uzardění roušku seriozního politika Pavel Horváth.

Ten jako známý šprýmař stál také u zrodu Kolářovy nové přezdívky, se kterou záložník Viktorie vyběhl na plzeňský pažit. A to víc než úspěšně, i v masce totiž dokázal Kolář vstřelit čtvrtý gól svého týmu.

"Kluci mi říkají Zorro a chtějí, abych s tím chodil furt," prozrazuje svoji novou přezdívku Daniel Kolář. A právě pohoda v kabině je možná tím hlavním, co momentálně vede plzeňské hráče bez jediného klopýtnutí nástrahami české Gambrinus ligy. Politik Horváth spolu se Zorrem Kolářem i svými zbylými západočeskými kumpány totiž dokazuje, že Plzni v těchto dnech opravdu jen málokdo zkazí náladu.

"Dám si doma sklenku vína. Bude to oslava toho, že jsem obojí přežil ve zdraví," glosuje politické i fotbalové vítězství zastupitel Dubče a kapitán plzeňské Viktorie Pavel Horváth.

Jan Suchan, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme