Začíná další kolo kvalifikace na Euro 2016, zkuste si odhadnout výsledek

Čeští fotbalisté si dvěma letošními zápasy pokazili bezchybně rozehranou kvalifikaci o postup na Euro 2016. Po čtyřech cenných vítězstvích z léta a podzimu 2014 přišly domácí remíza s outsiderem z Lotyšska a venkovní porážka s překvapivým lídrem skupiny A Islandem. S naší aplikací si můžete zahrát na věštce a vymodelovat si, jestli se tým vedený Pavlem Vrbou příští rok ve Francii opravdu představí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace, Tomáš Rosický

Fotbalová reprezentace, Tomáš Rosický | Foto: Filip Jandourek

Bude to samozřejmě záviset na závěru kvalifikace, který právě startuje. Rozhodující čtyři duely čekají český národní tým v září a říjnu, ty nejbližší ve čtvrtek 3. září doma proti Kazachstánu a v neděli 6. září v Lotyšsku.

Oba duely vám Český rozhlas přinese v přímém přenosu na svém sportovním internetovém streamu, který naladíte digitálně, v mobilní aplikaci iRadio nebo na webu zpravy.rozhlas.cz. Druhé poločasy odvysílá také stanice Radiožurnál.

České vyhlídky stále nejsou k zahození, proti relativně slabším zářijovým soupeřům by se měl národní tým, pokud chce hrát mezi evropskou elitou, prosadit i bez řady zraněných hráčů, především záložníků, hlavně bez zkušeného Tomáše Rosického nebo Jaroslava Plašila.

Na druhém místě, které zaručuje přímý postup (třetí místo znamená dodatečnou listopadovou baráž, čtvrté už vyřazení), mají Češi stále tříbodový náskok, ovšem před Nizozemskem, třetím týmem z posledního mistrovství světa.

Právě na jeho hřišti přitom v říjnu boje v kvalifikační skupině zakončí, a může se tedy stát, že se toto utkání pro Čechy změní ve velmi těžký rozhodující duel o všechno. Ostatně i pravděpodobnost této varianty si můžete ověřit díky našemu speciálnímu kalkulátoru.

 

Jan Kaliba, Marcel Šulek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme