Začíná fotbalové jaro, o titul se poperou Plzeň, Sparta a Jablonec

Tříměsíční půst je u konce, po zimní přestávce znovu začíná fotbalová Synot liga. Největšími favority na titul jsou stejně jako v předchozích sezonách nejlepší týmy posledních let - Plzeň a Sparta. Ze třetího místa může navíc zaútočit i Jablonec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty v přípravě na jarní část sezony

Fotbalisté Sparty v přípravě na jarní část sezony | Zdroj: ČTK

Sparťané mají z podzimu Viktorii co oplácet. V Plzni nepředvedli skoro nic, prohráli 0:2 a před jarem ztrácejí na svého hlavního konkurenta jeden bod. Bod, který plánují během 14 zbývajících kol smazat, protože na Letné se nebere nic jiného než titul.

Pochopila to už i jedna ze zimních posil Pražanů, albánský špílmachr Herolind Shala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po zimní přestávce začíná Synot liga, největšími favority na zisk titulu jsou Plzeň, Sparta a Jablonec

„Ano, už během přátelských zápasů jsem pocítil, že je tu velký tlak na vítězství. A trenér mi říkal, že Sparta je klub, který musí vyhrávat, nejlépe každé utkání. Ale myslím, že já i tým jsme na ten tlak připraveni, a doufám, že ho zvládneme.“

Stejně jako v boji o podzimního mistra, tak také v honbě za celkovým titulem může být klíčový právě vyhecovaný souboj obou rivalů. Po něm už totiž zbudou odehrát jen tři kola.

„Je dost možné, že 27. kolo na Letné bude hodně zajímavé jak pro hráče, tak pro fanoušky. Ale do tohoto zápasu je ještě daleko a nedokážu odhadnout, jak se jarní část bude vyvíjet. Takhle daleko se nekoukáme,“ říká David Limberský.

Plzeňský obránce neodepisuje ani Jablonec, jehož manko na Viktorii je pětibodové. A právě Severočeši české fotbalové jaro otevřou duelem na Slovácku od čtvrt na devět večer.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme