Začíná nejkvalitnější fotbalová liga světa - Primera Division

Tomáš Ujfaluši a Jiří Jarošík. To jsou jediní Češi, kterým tento víkend začínají fotbalové povinnosti v nejkvalitnější lize na světě. Po více než tříměsíční přestávce startuje španělská Primera Division, jinak také liga čerstvých mistrů světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový míč (ilustr. obr.)

Fotbalový míč (ilustr. obr.) | Foto: Fotobanka stock.xchng

,,Pauza byla dlouhá, všichni už tu jsou na fotbal natěšení,“ tuší Jiří Jarošík. Jeho čekání bude o dva dny kratší než v případě Tomáše Ujfalušiho.

Madridské Atletico vstoupí kvůli večernímu zápasu Superpoháru do nového ročníku Primera Division až v pondělí, kdy už bude mít 18 z 20 týmů utkání úvodního kola za sebou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začíná nejkvalitnější fotbalová liga světa - Primera Division

První duely ještě sotva o něčem rozhodnou, ale že se budou prát o titul stejné kluby jako v minulé sezoně, to je jasné už dávno před startem.

A když má Jiří Jarošík tipovat, jestli bude lepší Real Madrid s novým koučem Josém Mourinhem nebo obhájce titulu z Barcelony, vybírá druhou možnost:

,,Ten tým je spolu několik let, po sezóně ho vždy jen vhodně doplní. Naopak Real má často nového trenéra, ten si přivede své hráče, na které je větší tlak. Samozřejmě jsou o dva stupně výš než ostatní, ale s ostatními už se dá hrát.“

A Jiří Jarošík chce hrát s těmi dalšími se svou Zaragozou tak, aby to nebyl jen pouhý boj o přežití jako v minulé sezoně, i když prý i bitva o záchranu má svá kouzla.

Nehraju poháry, ale španělskou ligu ano

,,Každá změna je dobrá, chceme hrát o titul a ne o záchranu. Hráli jsme ale docela dobrý fotbal, což mě mile překvapilo,“ říká dvaatřicetiletý Jiří Jarošík, který byl ale během své kariéry zvyklý hrát spíš o přední příčky než o záchranu.

Koneckonců jako jediný Čech má titul hned ze čtyř různých ligových soutěží v Evropě, ale ani kvůli tomu ne pomýšíl na odchod do jiného klubu.

,,Když člověk vidí v televizi Evropskou ligu nebo Ligu mistrů, tak je to trochu smutné, protože dřív to člověk hrál, teď jen kouká. Ale zase hraju španělskou ligu, ta mi to vynahrazuje.“

Reprezentace? Už asi ne

Vždyť stejnou větu už si může z českých fotbalistů říkat jenom Tomáš Ujfaluši, kterého s Jiřím Jarošíkem spojuje i jiná věc než účast v nejkvalitnější lize na světě.

Oba výkonnostně patří do národního týmu, a oba se v něm alespoň zatím neobjeví. I když v případě Jiřího Jarošíka už to tak i s největší pravděpodobností zůstane.


,,Mám nějaký věk. Měli by dostat šanci mladší hráči, i když se třeba neprobojujeme na mistrovství světa a Evropy. Ale za dva, čtyři roky by ten tým mohl mít sílu.“

,,Minulá sezona se mi povedla, čekal jsem, že by mohl zazvonit telefon, ale trenéři si vždy vybírali jiné hráče. Pro mě už to není priorita,“ už pomalu uzavírá reprezentační kapitolu fotbalista španělského Realu Zaragoza Jiří Jarošík.

Jaroslav Plašil, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme