Záložníci Jablonce Kopic s Pospíšilem hráli spolu i proti sobě

Měli na sobě stejný dres, ale přesto hráli tak trochu proti sobě. Záložníci Jablonce Martin Pospíšil a Jan Kopic usilovali v utkání s Mladou Boleslaví o poslední volné místo v nominaci reprezentačního trenéra Pavla Vrby na kvalifikační duel proti Islandu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba už ví, co ho rozčilovalo při zápase v Turecku, hráčům posílá videosestřih.JPG

Pavel Vrba už ví, co ho rozčilovalo při zápase v Turecku, hráčům posílá videosestřih.JPG | Zdroj: Reuters

„Lhal bych, kdybych na to nemyslel. Bavili jsme se o tom i v kabině a bylo by to hezký. Ale neupínal jsem se na to. Chtěl jsem dát gól, ale to chci v každém zápase,“ mluví o lákavé vidině úterní cesty do Prahy na reprezentační sraz Jan Kopic.

Gól sice nedal, ale několikrát nabil svým spoluhráčům ke střele, která mohla být gólová, kdyby přesněji zakončovali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Jablonce Kopic s Posíšilem hráli spolu proti MLadé Boleslavi a proti sobě o reprezentační pozvánku na kvalifikační utkání s Islandem

Za svůj výkon bedlivě monitorovaný realizačním týmem reprezentace se stydět nemusel a i on sám měl pocit, že na sebe upozornil dostatečně.

„Měl jsem tam dobré přihrávky před branku, pár šancí jsem připravil. Škoda, že jsem nevyřešil poslední brejk, kdy jsem šel jeden na jednoho, to bych měl vyřešit líp. Ale mám z toho zápasu dobrý pocit,“ zhodnotil svůj výkon Kopic.

Dobře se vedlo i druhému jabloneckému záložníkovi, po kterém pošilhává Pavel Vrba s úmyslem zaplnit ještě poslední volné místo v kádru národního týmu před utkáním s Islandem.

I Martin Pospíšil rozdával ze středu hřiště povedené přihrávky a byl vidět, jeho nevýhodou se může stát, že v reprezentační nominaci asi bude poptávka spíš po krajním záložníkovi, kterým je právě jeho kolega a v utkání s Boleslaví také tak trochu konkurent Kopic.

„Kdybychom šli sami na branku, tak jsme si říkali, že jeden druhýmu nenahraje. Ale to bylo ze srandy. Nejlepší by bylo, kdybychom byli v reprezentaci oba dva. Uvidíme, jak to dopadne,“ usmíval se jablonecký záložník.

Záležet bude i na dnešních výkonech Milana Petržely v plzeňském a Josefa Šurala v libereckém dresu. Také tyto dva kouč Vrba jmenoval mezi těmi, ze kterých po víkendu vybere posledního reprezentanta.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme