Zápas Příbrami s Plzní proti sobě postavil otce a syna Tobiášovy

Ještě před třemi týdny trénovali fotbalisty Příbrami spolu. V neděli se otec a syn Tobiášovi potkali U Litavky znovu, ale každý z nich zamířil na jinou střídačku. Spokojenější musel být asistent trenéra Plzně Kamil, Viktoria totiž v Příbrami porazila tým jeho otce Pavla 4:0.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový míč

Fotbalový míč | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Myslím si, že jsem asi klukům dal více informací o tomto soupeři, než o jiném, ale všechno se potom víceméně rozhoduje na hřišti. Asi to ale trošku pomohlo,“ svěřil se Kamil Tobiáš.

Na plzeňském vítězství si nechce připisovat přehnané zásluhy, ale kdo jiný by měl lépe znát trenérské fígle jeho otce i tým, ve kterém spolu ještě nedávno působili. Navíc právě Kamil měl v Příbrami na starost defenzivu, kterou Plzeň rozebrala dokonale.

Přehrát

00:00 / 00:00

Otec a syn a zároveň fotbaloví trenéři Pavel a Kamil Tobiášovi se v neděli v Příbrami postavili proti sobě. Úspěšnější byl Kamil s Plzní

„Není to o tom, jestli je trenér makovej nebo takovej. Je to o hlavách hráčů. Dnes jsme bránili hrozně a Plzeň nás potrestala ještě možná málo,“ smutnil Pavel Tobiáš, který se v lize se svým synem jakožto soupeřem potkal vůbec poprvé.

Stalo se tak proto, že Kamil dostal z Plzně nabídku, která se neodmítá.

„Takže nějaké velké rozhodování nebylo. Ale neodcházelo se mi úplně jednoduše, protože jsem si k Příbrami vytvořil vztah a hlavně díky tomu, že jsem dostal šanci působit u ligového manšaftu. Ale Plzeň je Plzeň,“ řekl.

'Limba' opět točil volantem. Gestem řízení oslavil svůj první gól v Příbrami

Číst článek

Není divu, že s mistrovským celkem Kamil Tobiáš u Litavky uspěl. Ale výrazněji to připomínat svému otci, příbramskému trenérovi Pavlu Tobiášovi, prostě nesmí.

„To by dostal na budku,“ varoval ho táta. Snad zůstanou vztahy trenérů Tobiášových bez újmy a jejich obličeje bez úrazu.

Jan Suchan, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme