Zápas Srbska s Albánií vyřešila UEFA kontumací a odebráním bodů

Bělehradský fotbalový souboj Srbska s Albánií vyřešila UEFA kontumací ve prospěch domácích Srbů. Zároveň jim ale evropská federace 3 body z kvalifikační tabulky vzala a uzavřela stadion a oba národní svazy musí zaplatit pokutu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvalifikační zápas Srbska s Albánií skončil bitkou hráčů i fanoušků

Kvalifikační zápas Srbska s Albánií skončil bitkou hráčů i fanoušků | Zdroj: Reuters

Srbsko kontumačně vyhrálo nedohraný zápas s Albánií 3:0, body si ale do tabulky skupiny I kvalifikace o Euro 2016 nepřipíše. Odepsání tří bodů je totiž jedním z trestů, které UEFA Srbsku zároveň udělila.

Srbská reprezentace navíc odehraje dva následující domácí zápasy kvalifikace bez diváků, oba národní svazy musí navíc zaplatit pokutu 100 tisíc eur (přibližně 2,8 milionu korun).

Zápas se hrál 14. října v srbském hlavním městě. Za stavu 0:0 se nad hřištěm objevil dálkově řízený dron s vlajkou takzvané Velké Albánie. Srb Mitrović vlajku sundal, což rozlítilo hráče Albánie. Strhla se potyčka, kvůli které byl zápas přerušen.

Kontumace zamíchala tabulkou kvalifikační skupiny I. Na první místo se před Albánii díky lepšímu skóre dostalo Dánsko, Srbsko zůstává s jedním bodem čtvrté.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme