Zápasem pražské Dukly s Libercem začíná jarní část první fotbalové ligy

Dnes začíná jarní část fotbalové Synot ligy. K prvnímu utkání 17. kola zavítá Slovan Liberec na hřiště pražské Dukly. Pražané chtějí vylepšit nepovedený podzim a posunout se z jedenáctého místa tabulky. Slovan vstupuje do druhé poloviny sezony na čtvrté pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slovanu Liberec.

Fotbalisté Slovanu Liberec. | Foto: Jaroslav Appeltauer, www.slovanliberec.cz

Liberec v průběhu zimní přípravy byl nucen zvykat si na hru bez dvou největších opor a reprezentantů. Josef Šural zamířil do Sparty, kapitán David Pavelka do turecké Kasımpaşy. Nahradit se je pokusí Egon Vůch nebo Radim Breite.

„Mužstvo vypadá velice dobře, hlavně působí nesmírně vyrovnaně a je vidět, že v kádru nejsou oproti létu až takové výkonnostní rozdíly. Dneska pracujeme s hotovými hráči a ta konkurence na postech je značná,“ pochvaloval si trenér Severočechů Jindřich Trpišovský.

Slovan se s Duklou v prvoligové historii utkal celkem jedenáctkrát a obě mužstva mají vyrovnanou bilanci čtyř výher, čtyř porážek a tří remíz. Trpišovský tuší, že dnes bude důležité se brzy gólově prosadit.

„Hodně napoví první branka v utkání tak jako vždycky. Ale v prvním kole ještě víc. Doufám, že zápas bude kvalitní, protože oba týmy se vyznačují kombinační hrou. Jak jsem viděl Duklu v jejich posledním vystoupení, jako vždycky je velice silná na míči a aktuálně se ukazuje, že někteří hráči mají vysokou sportovní formu,“ poznamenal Trpišovský.

„Takže za mě doufám, že to bude kvalitní utkání, že nezklameme fanoušky, kteří tam dorazí,“ dodal.

Duel mezi Duklou a Libercem začne na Julisce v 18 hodin, přímý přenos celého zápasu můžete poslouchat na streamu Českého rozhlasu sport, na webu zpravy.rozhlas.cz nebo v mobilních aplikacích iRadio.

ČRo, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme