Zástupci Jablonce a Liberce se před severočeským derby sešli v tramvaji

Na trase z Liberce do Jablonce můžete využít hned několik cestovních prostředků. Asi nejvyužívanější je ale v tomto případě tramvajové spojení. A právě v tramvaji se uskutečnila tisková konference před nedělním 43. Podještědským derby mezi fotbalisty Liberce a Jablonce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonecký Tomáš Wágner se raduje z úvodního gólu v utkání Evropské ligy v Kodani

Jablonecký Tomáš Wágner se raduje z úvodního gólu v utkání Evropské ligy v Kodani | Zdroj: ČTK

Minulý rok se museli novináři vydat na tiskovou konferenci před utkáním obou rivalů do výšky 1016 metrů na Ještěd.

Letos nebylo zapotřebí zdolávat výškové metry, před cestou pro předzápasové rozhovory stačilo zakoupit jízdenku a urazit pár zastávek tramvají k jinému neutrálnímu místu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Jablonce a Liberce uspořádali tiskovou konference před nedělním 43. Podještědským derby v tramvaji na polovině cesty mezi oběma městy

Pokud zrovna cestující neomezuje výluka, tak ve Vratislavicích jsou téměř na půli cesty mezi oběma městy. Teď tu v jedné z odstavených tramvají sedí kapitáni i trenéři obou týmů. Nevšední pohled třeba na takového Tomáše Hubschmana.

„Tohle je premiéra, jsem nesvůj, protože v tramvaji jsem tiskovku ještě nedělal,“ usmívali se liberecký David Pavelka a jeho trenér Jindřich Trpišovský. Jindy i tahle tramvaj číslo 11 pendluje mezi oběma městy, a je součástí dopravy, kterou prý na téhle trase denně využije okolo 30 000 cestujících.

Dnes je ale uprostřed tramvaje stolek, na něm leží diktafony, a poslušní pasažéři, v tomto případě novináři, kladou dotazy zástupcům obou celků.

„Je to trošku i propagace trasy, která je tady dost populární a spoustu fanoušků ji využívá,“ uvědomuje si jablonecký kapitán Tomáš Hubschman.

 

Už jen čtyři dny nás dělí od 43. Podještědského derby! Ve čtvrtek se uskutečnila tisková konference obou týmů na půli...

Posted by FK Jablonec on 13. srpen 2015

Těžko říct, jak často využívá bývalý reprezentant hromadnou dopravu, David Pavelka byl ale v tramvaji po poměrně dlouhé době.

„Naposledy na střední škole. V Liberci jsem jel autobusem, ale tramvají ne. V Praze, když jsem chodil do školy, tak jsem jezdil každý den tramvají a metrem,“ usmíval se kapitán Liberce Pavelka.

Vojtěch Bureš, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme