Žerty stranou! Horváth se z kapitána a baviče kabiny stává asistentem trenéra

Netrvalo to ani čtvrt roku a v šatně plzeňské Viktorie se bude znovu objevovat její dlouholetý šéf. Pavel Horváth se na jaře s klubem rozloučil coby fotbalista, ale už teď se do něj vrací v roli trenérského asistenta, který má pomoci odvrátit sportovní katastrofu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Horváth

Pavel Horváth | Foto: Šárka Ševčíková

Dne 2. června hrál Petr Janda Pavlu Horváthovi při jeho rozlučce ve Štruncových sadech sólo na rozloučenou a po necelých třech měsících už aby vymýšlel, který šlágr Olympicu se hodí na přivítanou.

Trenérský učeň stihl ve svém prvním angažmá v třetiligových Domažlicích dva soutěžní zápasy, trenérskou profilicenci ještě vystudovanou nemá a už se stěhuje do kanceláří českého mistra, kde bude pomáhat novému hlavnímu kouči Karlu Krejčímu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Horváth se z kapitána a baviče kabiny stává ve Viktorii Plzeň asistentem trenéra. Tato proměna netrvala ani čtvrt roku. Více Jan Kaliba

S ním už má spolupráci zažitou z éry Pavla Vrby, kdy byl Krejčí v klubu trenérským asistentem a Horváth kapitánem týmu.

„Budu dávat k dobru svoje postřehy tak, jako jsem to dělal v minulosti. Nějakou čerstvou zkušenost mám a určitě bych měl zase pomáhat ve standradkách a pravděpodobně více s ofenzivou,“ říká Horváth.

Než se Horváth stal oporou Viktorie Plzeň na hřišti, kde potom vedl mužstvo do boje i proti Barceloně, AC Milánu nebo Bayernu Mnichov, trvalo to 15 let, během kterých prošel osmi jinými kluby ve čtyřech různých zemích.

Zato s trenérskou misí v Plzni to jde ráz na ráz a už ve čtvrtek v play-off Evropské ligy proti srbské Vojvodině by měl poprvé dokázat, že stejně dobrý jako v kopačkách bude i v trenérských polobotkách.

Ale jak sám připomíná, usměrňovat plzeňské mužstvo je úkol, který pro něj rozhodně nebude nový.

„Já jsem neměl problém kdykoliv cokoliv někomu na hřišti říct, i když se to nemuselo líbit,“ dodává 40letý bývalý fotbalista.

Finalgon ve slipech

A v jistém ohledu to teď budou mít bývalí spoluhráči s Pavlem Horváthem vlastně jednodušší. V pozici trenéra zřejmě omezí kanadské žerty, které v kabině tak rád tropil.

„Dostal jsem třeba Finalgon do slipů a pak jsem byl v autě v zácpě a nemohl jsem nic dělat. To jsem ho hodně proklínal,“ připomíná současný plzeňský kapitán David Limberský jeden ze způsobů, jak Horváth udržoval v kolektivu plzeňských fotbalistů zdravou atmosféru.

Tento úkol mu ve Viktorii jistě rádi svěří znovu, i když metody budou asi jiné.

 

Karel Krejčí, Pavel Horváth a Martin Ticháček dnes poprvé vedli trénink FC Viktorie Plzeň v Luční ulici.

Posted by FC Viktoria Plzeň on 17. srpen 2015

Jan Kaliba, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme