Zinedine Zidane zažil trenérskou premiéru v Lize mistrů, jeho Real vyhrál v Římě 2:0

Fotbalová Liga mistrů vstoupila do jarní vyřazovací fáze. Real Madrid postoupil jako jasný vítěz skupiny A. Španělský tým neprohrál v základní části ani jediné utkání a stejně tak si vedl i dnes na půdě římského AS. V druhém dnešním zápase si Wolfsburg poradil s belgickým Gentem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zinedine Zidane (vpravo) slaví gól se svými hráči v utkání Ligy mistrů na půdě AS Řím

Zinedine Zidane (vpravo) slaví gól se svými hráči v utkání Ligy mistrů na půdě AS Řím | Zdroj: Reuters

V Lize mistrů toho odehrál mnoho, ale dnes čekala Zinedina Zidana v této soutěži premiéra na lavičce slavného španělského týmu.

Jako první udeřili v začátku druhé půle hráči Madridu. Do vedení se Real dostal po typickém průniku Portugalce Cristiana Ronalda. Protáhl se po levé straně, na hraně pokutového území se elegantně zbavil obránce a dokonale obstřelil římského gólmana.

V prvním poločase byl jasně lepší španělský Real, ale v 64. minutě přišel na hřiště Edin Džeko a do útoku se pustil i Řím. Největší šanci na vyrovnání měl právě bývalý teplický útočník. Po bosenské spolupráci se záložníkem Pjaničem se ve vápně dostal do zakončení, ale trefil pouze levou boční síť branky Realu.

V 86. minutě utnul veškeré naděje Říma po sprintu přes půlku hřiště Jese. Real Madrid porazil AS Řím 2:0. Utkání mělo i českou stopu, jako hlavní rozhodčí se představil Pavel Královec.

V druhém zápase dnešního programu se utkal belgický Gent s Wolfsburgem. Německý klub překvapivě ovládl skupinu, ze které nepostoupil Manchester United. Belgičané se do další fáze dostali na úkor slavnějších soupeřů Valencie a Lyonu.

V první půli byli aktivnější hosté a za svou snahu byli odměněni. Ve čtyřiačtyřicáté minutě skóroval Draxler. Stejný hráč zvyšoval na začátku druhé půle na 2:0, a když se v šedesáté minutě trefil i Kruse, zdálo se, že utkání je rozhodnuté.

Belgický tým se ale nevzdal a dvěma góly v samém závěru utkání zdramatizoval. K ničemu dalšímu se ale domácí nedostali a zápas prohráli 2:3.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme