Žižkovu se v poháru proti prvoligovým soupeřům daří, odnesla to i Slavie

Fotbalisté Slavie jsou třetím prvoligovým týmem, který skončil v letošním ročníku Poháru České pošty. A druhým, který ztroskotal na žižkovské Viktorii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Slavie opouštěli pohárový duel s Viktorií Žižkov s hlavami dole (ilustrační foto)

Hráči Slavie opouštěli pohárový duel s Viktorií Žižkov s hlavami dole (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

V domácí kabině se po utkání mohutně slavilo, zato slávisté pochodovali útrobami žižkovského stadiónu se skloněnými hlavami.

Kapitán červenobílých Martin Dobrotka se hned na úvod při hodnocení i trochu spletl. „Manchester prohrál 0:4 a nebyla to ostuda.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Žižkově natáčel reportér Tomáš Lörincz

Ač Slavie prohrála s týmem, hrajícím o soutěž níž, o ostudu vážně nešlo. Hosté nastoupili v základní sestavě, která ligovou Slavii připomínala jen na pár postech, naopak na domácích, hrajících prakticky s tím nejlepším, co mají k dispozici, byla vidět větší chuť.

„Žižkov byl lepší v důraze. Vždy je to tak, že týmy z nižších soutěží se chtějí vytáhnout,“ hledal Martin Dobrotka odpověď na otázku, v čem byl Žižkov lepší.

A jestliže v kabině sešívaných zavládl smutek, Viktoria slavila už druhou letošní pohárovou výhru nad prvoligovým soupeřem.

„Všichni máme obrovskou radost, je úžasný pocit porazit prvoligového soupeře, ještě když se mu tak daří. Teď máme chuť na Boleslav,“ usmíval se žižkovský obránce Patrik Dressler.

Viktorka vede druhou nejvyšší soutěž, v poháru se jí daří, ale pod televizním vysílačem se o postupu do první ligy zatím nemluví.

Důvodů může být víc, třeba i to, že vedení klubu chce nejprve všechno ekonomicky zabezpečit tak, aby to pak mezi elitou nebylo trápení a je otázkou, jestli se to povede ještě letos. Tak či tak, v domácím poháru Viktorii nic nebrzdí a po Jihlavě a Slavii je teď tedy na řadě Mladá Boleslav.

Tomáš Lörincz, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme