Zlín poprvé prohrál, nestačil na Teplice. Plzeň vyrovnala na poslední chvíli

Devět kol drželi fotbalisté Zlína neporazitelnost a z pozice outsidera proháněli špičku fotbalové ligy. V desátém kole ale Valaši padli. Ve žlutomodrém souboji nestačili v Teplicích a prohráli 0:2. Plzeň remizovala na Slovácku 1:1. Pokračuje trápení Jablonce, který odevzdal tři body Zbrojovce Brno. V utkání Dukly s Libercem gól nepadl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teplice v 10. kole porazily Zlín

Teplice v 10. kole porazily Zlín | Zdroj: ČTK

Zlín hrál v Teplicích vyrovnanou partii jen v prvním poločase. Po přestávce už kralovali domácí. Fillo trefil chvíli po návratu z kabin tyč a v 52. minutě už Severočeši vedli. Diop přišel o míč u postranní čáry a v pokutovém území si pozici vybojoval Roman Potočný. Útočník se světlým přelivem pak ranou o tyč otevřel skóre.

Hosty několikrát při zákrocích proti střelám z bezprostřední blízkosti podržel brankář Dostál, jenže hosté nedokázali vyrovnat a v 73. minutě zakončil rychlou domácí akci David Vaněček.

Díky výhře 2:0 se Teplice dostaly na 12 bodů. Zlín se na Moravu vrací bez své vítězné série, která se zastavila na devíti zápasech.

K velkému překvapení se schylovalo v Uherském Hradišti. Mistři z Plzně měli po celý zápas velký tlak, ale dlouho vedlo Slovácko po hlavičce Vlastimila Daníčka.

Bílí dlouho odolávali západočeskému náporu. Z lavičky je hecoval uzdravený trenér Levý, který utkání prožíval tak, až byl vykázán na tribunu. Jeho tým kapituloval až 5 minut před koncem. Petržela se uvolnil v pokutovém území a našel přesně hlavu vysunutého stopera Hejdy, který zajistil remízu 1:1.

Pokračuje trápení Jablonce, který nedokázal zvítězit ani v osmém zápase za sebou. Na úvodní gól Michala Škody ze Zbrojovky sice ještě do přestávky odpověděl Mihálik.

Slavia potvrdila formu v Hradci Králové, Karviná porazila Příbram

Číst článek

Jenže z druhé půle neuplynula ani minuta a Jakub Řezníček běžel po Škodově kolmé přihrávce dálnicí v domácí obraně sám na brankáře. Gólmana Hrubého překonal střelou mezi nohy.

Zbrojovka se po výhře 2:1 dostala na 11 bodů a předskočila svého dnešního soupeře. V Jablonci se okamžitě po závěrečném hvizdu začalo diskutovat o pozici trenéra Frťaly. O několik minut později byl, i se sportovním ředitelem Ivanem Horníkem, odvolán.

Zápas Dukly s Libercem sledovalo na Julisce pouhých 1631 diváků, chabá návštěva se ale gólu nedočkala. Ve druhém poločase byly blízko rozhodující brance oba týmy, jenže Severočech Breite i domácí Néstor trefili pouze břevno.

10. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Fastav Zlín 2:0 (0:0)
Branky: 52. Potočný, 73. Vaněček. Rozhodčí: Příhoda - Arnošt, Hájek. ŽK: Lüftner, Vaněček - Kopečný, Matejov. Diváci: 3062.

Dukla Praha - Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Pospíšil, Vitner. ŽK: Štetina - Sýkora, Baroš, Breite. Diváci: 1631.

FK Jablonec - Zbrojovka Brno 1:2 (1:1)
Branky: 29. Doležal - 8. Škoda, 46. Řezníček. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Pelikán. ŽK: Mihálik, Masopust - Krejčí, Melichárek. Diváci: 1546.

1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)
Branka: 21. Daníček - 84. Hejda. Rozhodčí: Machálek - Koval, Fišer. ŽK: T. Rada, Šimko, Košút, Havlík - Hejda, Zeman. Diváci: 4335.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme