Zlín poprvé v sezoně prohrál doma, nestačil na Slavii. Mladá Boleslav zvládla přestřelku s Teplicemi

Fotbalisté Slavie vyhráli jako první tým v této sezóně na hřišti nováčka ze Zlína a v Synot lize jsou díky vítězství 2:0 po neúplném sedmém kole pátí o bod za svým dnešním soupeřem. Na třetí místo vystoupal Jablonec, který veze výhru 2:1 ze stadionu poslední Ostravy. V dalších sobotních duelech porazilo Brno Slovácko 2:0 a Mladá Boleslav Teplice 4:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slavie Dušan Uhrin mladší se ve Zlíně hodně rozčiloval

Trenér Slavie Dušan Uhrin mladší se ve Zlíně hodně rozčiloval | Zdroj: ČTK

Domácí Zlín v první půli útočil a góly nedával, zato hráče Slavie mohla po přestávce hřát jejich produktivita. Dvě výraznější šance, dvě branky. S takto jednoduchou rovnicí se tým svěřenci Dušana Uhrina mladšího vrací z Moravy.

Zatímco jindy nebezpečný kanonýr Škoda se marně snažil přidat již sedmý zásah do tabulky střelců, Levan Kenia se radoval z vůbec první letošní ligové branky. Tři minuty po změně stran úspěšně tečoval ránu Adama Jablonského.

Jablonský měl zásluhu na obou změnách skóre. V 62. minutě poslal centr do vápna, na který si naběhl Tomáš Souček a stejně jako gruzínský kolega Kenia nedal Holému moc šancí proti míči zasáhnout.

Za domácí hrozil zejména Diego Živulič. Proti Berkovcovi se ale neprosadil jak tváří v tvář, tak hlavičkou. A o moc lépe si v závěru nevedli ani Poznar a Železník, jejichž střely z dobrých pozic mířily mimo či na Berkovce.

Až do sedmého kola čekala na gól v dresu Zbrojovky největší letní klubová posila Jakub Řezníček. Důrazný útočník se proti Slovácku prosadil hned dvakrát a výrazně tak přispěl k ukončení brněnské série tří zápasů bez vítězství.

Už posedmé za sebou pak slaví zisk tří bodů jablonečtí hráči. Herně sice ve Vítkovicích nevyčnívali, góly ale dávali. A navíc brzy. Už po deseti minutách skóroval Nermin Crnkić, když nadvakrát překonal gólmana Pavlenku. Vedení Baumitu ještě navýšil hlavičkou z malého vápna Ruslan Mingazov.

V nervózních posledních minutách už jen snižoval z penalty Kukec. K pokutovému kopu se postavil po Engelmanna Romerou.

Teplice vedly v Mladé Boleslavi od desáté minuty po trefě Michaela Lüftnera. Na tu opověděli domácí třemi góly v řadě. O obrat se zasloužili Lukáš Magera z penalty, Ondřej Zahustel a Aleš Čermák.

V 81. minutě zadělal na drama Ivo Táborský. Chvíli po něm ale přidal čtvrtý gól Středočechů Jasmin Ščuk. Martin Fillo už poté jen korigoval stav. Mladá Boleslav tak vrátila soupeři jarní debakl 0:5 ze Stínadel, který je jejich nejvyšší porážkou mezi elitou.

7. kolo první fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 2:0 (0:0)
Branka: 47. a 80. Řezníček. Rozhodčí: Ardeleánu - Wilczek, J. Paták. ŽK: Košťál - Civič, Břečka. Diváci: 3503.
Sestavy:
Brno: Martin Doležal II. - R. Buchta, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Chrien (88. Malík), Lacko - Pašek (78. Lutonský), Zavadil, Michal Škoda - Řezníček (90. Moukanza). Trenér: Kotal.
Slovácko: Heča - Chvátal, Hofmann, Břečka, Reinberk - Daníček - Diviš, Sadílek (64. Kovář), Havlík, Civič (75. Hlúpik) - Došek. Trenér: Habanec.

Baník Ostrava - FK Jablonec 1:2 (0:1)
Branky: 78. Kukec z pen. - 10. Crnkič, 69. Mingazov. Rozhodčí: Lerch - Moláček, Caletka. ŽK: Mondek, Machovec, Ježdík - Beneš, Masopust. Diváci: 2151.
Sestavy:
Ostrava: Pavlenka - Dostál, Kaša, Machovec, Holzer - Lásik (71. Červenka), Ježdík - Mondek (83. Mišák), Kukec, De Azevedo (66. Engelmann) - Narh. Trenér: Korytář.
Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Karavajev - Greguš, Hübschman - Crnkič, Pospíšil (90. Rossi), Mingazov (71. Masopust) - Tecl (64. Doležal). Trenér: Šilhavý.

Fastav Zlín - Slavia Praha 0:2 (0:2)
Branky: 48. Kenia, 62. Souček. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Vysloužil. Bez karet. Diváci: 5687.
Zlín: Holý - Pazdera (81. Jordan), Jugas, Hájek, Hubáček - Bartolomeu (66. Kopečný), Janíček (70. Holík), Živulič, V. Vukadinović - Poznar, Železník. Trenér: Páník.
Slavia: Berkovec - Mikula (82. Bílek), Latka, Deli, Jablonský - Kenia (77. Bazal), Souček, Zmrhal (90. Piták), Černý - Milan Škoda, Voltr. Trenér: Uhrin ml.

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 4:3 (2:1)
Branky: 13. Magera z pen., 26. Zahustel, 56. Čermák, 85. Ščuk - 10. Lüftner, 81. Táborský, 87. Fillo. Rozhodčí: Proske - Kotík, Hájek. ŽK: Kúdela - Fillo, Hora, Ljevakovič. Diváci: 3268.
Sestavy:
M. Boleslav: Šeda - Kúdela, Vraštil, Polom, Bořil - Ščuk, J. Rada - Zahustel (77. Chramosta), Čermák, Skalák (90. J. Kysela) - Magera. Trenér: K. Jarolím.
Teplice: Grigar - Hora, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Ljevakovič (82. Kodeš) - Vondrášek (75. Táborský), Breite, Vachoušek, Fillo - Potočný (66. Bratanovič). Trenér: Vavruška.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme