Zlín porazil Karvinou 3:0 a jde do čela tabulky před Spartu

V dohrávce 5. kola ePojisteni ligy zvítězil domácí Zlín nad Karvinou 3:0 a se třinácti body se tak posunul do čela tabulky. Se Spartou mají sice stejný počet bodů i gólový rozdíl, ale zlínští mají na kontě o jednu vstřelenou branku více. O výhru v dnešním utkání se postarali Dame Diop a Lukáš Holík.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlínský Dame Diop (vpravo) v souboji s Pavlem Dreksou

Zlínský Dame Diop (vpravo) v souboji s Pavlem Dreksou | Zdroj: ČTK

Do první šance se dostal ve třinácté minutě hostující Voltr díky špatně rozehranému přímému kopu Matějova a Vukadinoviče, ale těsně minul levou tyč. Oba týmy se snažily o útočnou hru a Zlínu se dařily rohové kopy.

Ve třicáté minutě se prosadil domácí Diop, který levačkou nakopl centr Holíka, a poslal tak Zlín do jednobrankového vedení. Gól zřejmě domácí tým nakopl, jelikož pokračoval v tlaku na hostující Karvinou. Na druhé straně se o srovnání stavu pokoušel Šisler a Jugas, ale oba byli neúspěšní.

V začátku druhého poločasu se oba týmy dostávaly do šancí, ale ani jeden neskóroval, až do šedesáté minuty, kdy svou druhou brankou navyšoval Diop. Ten se vracel na hřiště po ošetření a kouč přemýšlel, že ho ze hry stáhne. Diop ale dostal míč do běhu a zakončil.

Snížení mohl Karviné zařídit Jurčo, ale hlavičkoval vedle tyče. Holíkovi se ale na druhé straně podařilo obstřelit Laštůvku. Zlín se tak dostal do vedení 3:0 a s tím už Karviná nedokázala nic udělat. Ke 300. utkání dnes nastoupil Hubáček, který v závěru vystřídal za Diopa.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme