Zlín remízoval se Spartou a zůstává v čele, Slavia si poradila s Libercem

V dohrávce šestého kola nejvyšší fotbalové ligy se představila obě pražská „S“. Sparta nastoupila na hřišti překvapivého lídra ze Zlína a Slavia přivítala v Edenu liberecký Slovan. Premiéru před domácím publikem si odbyl nový trenér sešívaných Jaroslav Šilhavý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simon Deli ze Slavie v souboji s libereckým Vladimírem Coufalem

Simon Deli ze Slavie v souboji s libereckým Vladimírem Coufalem | Zdroj: ČTK

Fastav je asi největším překvapením začátku letošní sezony. Zlínští hráči ještě neprohráli a s šestnácti body vedli ligovou tabulku. Také Sparta prožívá povedený Spart. V minulém utkání sice fotbalisté z pražské Letné remízovali doma s Boleslaví, ale přesto se drží pouhé dva body od čela ligy.

Utkání začali aktivněji Pražané. Josef Šural se opřel do hlavičky uvnitř pokutového území, míč se odrazil do brankové konstrukce a od ní na brankovou čáru. I opakované záběry celé akce nebyly stoprocentně průkazné, ale zdá se, že rozhodčí gól neuznali správně.

Pak se do hry dostali také domácí. Zejména na levé straně působící Holik a Diop nenechali sparťanksou obranu na pokoji. A když na druhé straně po rohovém kopu trefil Lafata opět břevno, dočkal se první branky Zlín.

A byl u toho opět aktivní Holík. Na jeho centrovaný míč si naskočil Jugas a poslal Fastav do vedení. Vzápětí mohl srovnat Václav Kadlec, ale nedokázal zužitkovat svůj samostatný únik. Vyrovnat se Spartě podařilo až ve druhé poločasu zásluhou Václava Kadlece. I když největší zásluhu na brance měl Šural, který předložil Kadlecovi míč před prázdnou branku.

O dvě minuty později trefil opět břevno kapitán Lafata. Ale ani jednomu z týmů se nepodařilo strhnout vedení na svou stranu a tak se Sparta se Zlínem rozešla smírně 1:1.

V souboji trápících se týmů uspěla Slavia

Souboj Slavie s Libercem byl duelem týmů, od kterých se v sezoně čeká rozhodně víc, než předvádějí. Liberec se potácí nad sestupovými pozicemi a Pražané na to nejsou o moc lépe. Zvláštní utkání si prožil trenér Slavie Jaroslav Šilhavý, který v Liberci působil, a dlouholetý kapitán Slavie Martin Latka oblékající dres Liberce.

V Edenu se celý první poločas hrál velice neatraktivní fotbal. O trochu aktivnější byli domácí, zvláště pak reprezentační útočník Milan Škoda. Jak je jeho dobrým zvykem se tlačil do zakončení a snažil se být nebezpečný pro branku soupeře. Největším vzrušením byla Mikulova střela do tyče v závěru první půle a Mingazovova tutovka, kterou vytáhnul Dúbravka.

Po dobrém konci prvního poločasu začali i v tom druhém lépe slávisté. A po zásluze byli za svou aktivitu odměněni. Nejlepší hráč domácích Milan Škoda svedl ve vápně souboj s gólmanem Dúbravkou a míč vrácený do pokutového území uklidil do branky.

Snaha libereckých o vyrovnání byla podobně marná a efektivní jako snaha Slavie o vstřelení pojišťovacího gólu. Slavia tak získala důležité tři body, když porazila Liberec 1:0. Slovan se naopak dál utápí ve výsledkové i herní krizi.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme