Zlín se po výhře s Hradcem vyhoupl do čela. Dukla porazila Brno, Příbram zůstává poslední

Fotbalisté Dukly Praha porazili v 8. kole ePojisteni.cz ligy Zbrojovku Brno 4:2. Zlín prodloužil sérii neporazitelnosti, když v mladoboleslavském azylu zvítězil nad Hradcem Králové 2:0, a posunul se tak do čela tabulky o bod před Mladou Boleslav. Jihlava hrála se Slováckem shodně 1:1 a pod vedením trenéra Michala Bílka si připsala druhou remízu. O třetí domácí výhře Bohemians za sebou rozhodl v utkání s Příbramí Tomáš Berger.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Zlína jsou v čele tabulky

Fotbalisté Zlína jsou v čele tabulky | Zdroj: ČTK

Brno v posledních dvou vzájemných utkáních zvítězilo, takže mu měli Pražané co vracet a podařilo se jim to. Navázali na minulé vítězství 4:1nad Bohemians a trenér Jaroslav Hynek si připsal druhé vítězství.

„Musím říct, že má vizi a snaží se nám ji předat. Pan Hynek si získává náš respekt a každý zápas vymyslí taktiku, která funguje a dá se říct, že ten styl, na který jsme přešli, nám strašně vyhovuje. Přináší to gólové šance, atraktivitu hry a body, takže jen pozitiva,“ hodnotí práci nového trenéra Marek Hanousek.

Dukla šla do vedení hned v první minutě utkání. Brněnská obrana dala v pokutovém území dostatek prostoru domácímu útočníkovi Davidovi Beauguelovi a ten poslal míč pod padajícího brankáře Dušana Melichárka. Stejný hráč dělal obraně potíže i nadále, ale do brány se neprosadil.

Domácí šli až v jedenácté minutě do dvougólového vedení díky Lukášovi Štětinovi, který využil toho, že míč propadl při standardní situaci až k zadní tyči. Hosté sice branku domácích nijak neohrozili, ale do konce prvního poločasu se jim podařilo snížit na 1:2 v jediné šanci. V sedmatřicáté minutě hlavičkoval do branky Michal Škoda.

A stejně jako fotbalisté Dukly skórovali v první minutě utkání, Brno srovnalo stav na 2:2 v první minutě druhého poločasu. Alois Hyčka našel přesným centrem Michala Škodu, který přidal svou druhou branku v utkání.

V čtyřiašedesáté minutě převzala Dukla opět vedení. Po několika neproměněných šancích našel Néstor Albiach na vzdálenější tyči Jana Jurošku, který dokázal dát gól ve skluzu. Během čtyř minut navýšil ještě Lukáš Štětina, o nějž se otřel centrovaný balón. Na stav 4:2 už Brno nedokázalo reagovat.

„Je to skvělé asi bychom to nečekali po turbulencích, co se udály. Po změnách trenéra a všem možném, čím jsme si prošli, tak sedm bodů za tři kola je úžasný počin, ale musíme zůstat nohama na zemi a dál takhle pracovat,“ komentuje kapitán Hanousek.

Útočník pražské Dukly Jean-David Beauguel a Lukáš Vraštil z Brna | Foto: ČTK

Trenér Zlína Bohumil Páník udělal v sestavě změny oproti poslednímu utkání se Spartou. Ve hře se tak objevil uzdravený Lukáš Pazdera a po trestu Tomáš Hájek, který potvrdil dobrou formu.

Poprvé zahrozili v zápase domácí fotbalisté Hradce Králové, kteří stále hrají na mladoboleslavském stadionu kvůli rekonstrukci svého hřiště. Zlín těžko odvracel centr Jiřího Janouška. Z rohového kopu potom střílel Tomáš Holeš, ale míč šel nad branku.

Do sestavy musel Páník znovu zasahovat hned v sedmadvacáté minutě, kdy opustil hřiště na nosítkách Diego Živulič. Ten má nejspíš zlomenou kost v nártu a bude chybět několik týdnů.

Zlín měl tutovou šanci, když Haris Harba hlavičkoval centr, ale trefil jen břevno. V šestatřicáté minutě ale poslal Zlín do vedení 1:0 Dame Diop.

Hradec se snažil po přestávce hrát aktivněji hlavně v útoku, ale tím vznikaly místa v obraně. Všechny pokusy Zlína ale hráči s pomocí gólmana Radima Ottmara odvrátili. Na druhé straně se snažil o vyrovnání Libor Žondra nebo Ladislav Martan. Stanislav Dostál vychytal i pokus Jana Pázlera.

„Věděli jsme, že nás čeká asi nejtěžší zápas na podzim, což se potvrdilo. Naše přednost je v tom, že získáme balón a hrajeme rychle nahoru a dneska se nám to opět vyplatilo. Poctivý výkon podložený rychlými brejky,“ hodnotil utkání zlínský záložník Tomáš Janíček.

V poslední minutě druhého poločasu navýšil na 2:0 Vukadin Vukadinovič přesně střelou k přední tyči. Zlín tak díky vítězství 2:0 uhájil neporazitelnost a posunul se do čela tabulky.

Fotbalisté Zlína jsou v čele tabulky | Foto: ČTK

Duel týmů ze spodní části tabulky nebyl v začátku nijak atraktivní. Jihlava zvolila defenzivní taktiku a snažila se v protiútocích. V pětadvacáté minutě vybojoval na polovině hřiště míč Michal Rabušic, který si nahrál se spoluhráči, ale a konci akce hlavičkoval pouze do náruče gólmana Milana Heči.

Jihlava se tak dostala do vedení až v závěru druhého poločasu. V pětačtyřicáté minutě se prosadil Davis Ikaunieks. Slovácko vstoupilo do druhé půle mnohem aktivněji a zaměstnalo Jana Hanuše v brance.

Aktivitu zužitkovali domácí v sedmašedesáté minutě, kdy dokázal srovnat Marek Havlík střelou zpoza vápna, která se otřela o tyč a zapadla do brány.

Nepříjemnou událostí byla nevolnost trenéra Slovácka Stanislava Levého, který musel v průběhu utkání odjet na vyšetření do nemocnice. Po třech prohraných duelech si Slovácko připsalo do tabulky alespoň jeden bod.

Fotbalisté Příbrami vyšli posedmé v nejvyšší soutěži střelecky naprázdno a jsou poslední o bod za Jihlavou. O třetí domácí výhře Bohemians za sebou rozhodl Tomáš Berger.

Do první šance se v Ďolíčku dostala Příbram. Tomáš Majtán byl sám před brankářem Viktorem Budinským, ale nepřekonal ho. Tak trochu tedy nastínil, proč Příbram skórovala v letošní sezóně až minulém kole.

Bohemians si velkou šanci vytvořili až těsně před poločasem, kdy ale gólman Aleš Hruška zasáhl proti Michalovi Hubínkovi a o dorážku se postarala obrana. Fotbalisté Příbrami byli aktivní i v začátku druhé části, ale Budinský svůj tým podržel.

Iniciativu poté převzali Bohemians. Střídající Josef Jindřišek trefil deset minut před koncem břevno a čtyřiaosmdesáté minutě poslal klokany do vedení Tomáš Berger.

90' | 1:0
Svým premiérovým gólem za Bohemku vystřelil body Berger. #BOHPRI pic.twitter.com/iGLeM6aLMr— Bohemians Praha 1905 (@bohemians1905) 24 September 2016

8. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Zbrojovka Brno 4:2 (2:1)
Branky: 11. a 68. Štetina, 2. Beauguel, 63. Juroška - 36. a 46. Škoda. Rozhodčí: Machálek - Blažej, Myška. ŽK: Hanousek - Šural, Škoda, Přichystal. Diváci: 1432.

FC Hradec Králové - Fastav Zlín 0:2 (0:1) (hráno v Mladé Boleslavi)
Branka: 37. Diop, 90. Vukadinovič. Rozhodčí: Berka - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Plašil, Martan, Žondra - Hnaníček, Jugas. Diváci: 1420.

1. FC Slovácko - Vysočina Jihlava 1:1 (0:1)
Branky: 67. Havlík - 45. Ikaunieks. Rozhodčí: Zelinka - Urban, Arnošt. ŽK: Košút, Kalouda, Rada - Zoubele, Ikaunieks. Diváci: 3517.

Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)
Branky: 84. Berger. Rozhodčí: Ardeleanu - Mokrusch, Koval. ŽK: Mašek, Jirásek - Jiránek, Pecháček, Krameš, Chaluš. Diváci: 3821.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme