Zpět na místo činu, trenér Liverpoolu Klopp se vrací do Dortmundu jako soupeř

Góly slaví tak vášnivě, že už si u toho jednou rozbil brýle. Navíc má fotbalový trenér Jürgen Klopp úspěchy. Z obou těchto důvodů ho sedm let zbožňovali v Dortmundu, kam se teď poprvé vrací jako soupeř. V úvodním čtvrtfinále Evropské ligy povede domácí Borussii proti FC Liverpool.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp během tréninku před utkáním s Borussií Dortmund

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp během tréninku před utkáním s Borussií Dortmund | Zdroj: Reuters

Salvy potlesku, slzy, emotivní Kloppův projev na velkoplošné obrazovce, choreografie s jeho obří podobiznou a nápisem - Danke, Jürgen. Poslední domácí utkání německého trenéra na lavičce Dortmundu loni v květnu bylo dojemné. A podle Kloppova nástupce Thomase Tuchela se návrat tomuhle loučení může podobat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp se představí ve svém bývalém působišti v Dortmundu

„Cokoliv jiného než laskavé přijetí by bylo velkým překvapením. On si ho totiž zaslouží. Odvedl tady za ty roky skvělou práci a jsem si stoprocentně jistý, že na to nikdo nezapomněl. A že nikdo nezapomněl ani na Jürgena. Proto si myslím, že přivítání bude opravdu velmi vřelé,“ dodal Tuchel.

Dva německé tituly, domácí pohár, finále Ligy mistrů, ale také showmanství, nadšené oslavy gólů a blízký vztah k hráčům i fanouškům - na to asi v Dortmundu těžko zapomenou. Sám Jürgen Klopp ovšem tohle teď prý dává stranou.

„Před devíti měsíci jsem se rozloučil a teď jsem zpátky. Ale během zápasu bude všechno normální. Není třeba řešit, jak se budu cítit. To je sport, proto ho milujeme. Když jsme byli malí, tak jsme taky hráli proti nejlepším kamarádům a vždycky je chtěli porazit,“ usmíval se trenér Liverpoolu.

A právě cílem porazit kamarády, kterých má v Dortmundu stále řadu, Jürgen Klopp s Liverpoolem do Vestfálska přiletěl.

„Proto tu jsem. Na místě, kde jsem zažil báječné časy. Ale tak to prostě je. Myslím, že je pořád lepší být tady než třeba v Severní Koreji,“ ukazuje liverpoolský kouč znovu svou tvář baviče.

Tento fotbalový návrat krále je v Německu velkým tématem. A proto i jedna televizní stanice vyhradí jednu kameru jen na sledování Jürgena Kloppa a toho, jak čtvrtfinálový souboj dvou favoritů na vítězství v Evropské lize opravdu prožívá.

Jan Suchan, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme