Ztráta to je, ale jsme připraveni zvládnout to i bez Rosického, věří Dočkal

Jak hrát bez Tomáše Rosického, to je hlavolam, který fotbalová reprezentace kvůli jeho častým zraněním řeší už několik let. Před dnešním utkáním proti Kazachstánu tento problém nastal znovu a minimálně po zbytek kvalifikace na Euro 2016 se to zřejmě už nezmění. Vůdčí postavu ale národní tým i bez Rosického v poslední době má. A je možné, že dnes Bořek Dočkal nastoupí i na jeho pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bořek Dočkal se trefil ve všech třech zápasech v kvalifikaci o postup na ME

Bořek Dočkal se trefil ve všech třech zápasech v kvalifikaci o postup na ME | Zdroj: Reuters

„V klubu jsem v poslední době hrával víc středové pozice, na druhou stranu v reprezentaci jsem byl většinou využívaný spíš z pravé strany. Nevidím v tom velký problém ani změnu ve hře. I když hraju z pravé strany, nejsem úplně klasické křídlo. Pro balony si chodím i doprostřed, takže se toho až tak nemění,“ přemýšlí záložník Bořek Dočkal.

Slávistu přetvořeného ve sparťana dnes v národním týmu může potkat přerod z krajního záložníka ve středového s úkoly podobnými, jaké mívá Tomáš Rosický.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nahradit Tomáše Rosického během zápasu s Kazachstánem by mohl záložník Bořek Dočkal

Tomu se herně nepodobá, ale během této kvalifikace se Bořek Dočkal také vyprofiloval v hráče pro české mužstvo hodně důležitého. Se čtyřmi vstřelenými brankami je nejlepším střelcem. Jeho góly byly navíc důležité, ve všech případech dostaly Čechy v zápase do vedení a třikrát z toho nakonec bylo vítězství.

„Nemám úplně ve zvyku sám sebe před zápasem ustavit do nějaké role, že bych měl na sebe něco brát a sám sebe dostávat pod větší tlak, Vím, co se ode mě očekává jak v klubu, tak když dostanu šanci v reprezentaci. Nejlepší, co je možné udělat, je odehrát svoji úlohu, na co nejvíce procent to jde, a podat co nejlepší výkon,“ říká.

„A přemýšlet nad tím, co bych měl udělat navíc, nebo jestli to na mě leží či neleží, to si myslím, že není úplně správné před zápasem,“ snaží se Bořek Dočkal netrápit tím, že o to větší díl odpovědnosti za výsledek bude na něm, když nemůže hrát Tomáš Rosický.

 

Cesta do Francie pokračuje!Již dnes nás v Plzni čeká důležitá bitva s Kazachstánem! Kdo nám bude večer fandit?

Posted by Česká fotbalová reprezentace on 3. září 2015

„Ať je to jak je to, pořád je to náš nejlepší hráč. A pokaždé, když ho nároďák nemůže využít, je to pro něj velká škoda. Samozřejmě zápasů se bez něj hrálo víc, jednou začas prostě nějaké zranění přijde. Jsme připraveni to zvládnout i bez něj. Ale ztráta to pochopitelně je,“ shrnuje Bořek Dočkal.

V Kazachstánu se s ní česká reprezentace úspěšně vyrovnala. Domácí duel se stejným soupeřem začne v Plzni ve 20.45. Přímý přenos celého zápasu můžete slyšet na streamu ČRo Sport, tedy na webu zprávy.rozhlas.cz, a v mobilní aplikaci iRadio.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme