Do Jindřichova Hradce se sjeli váleční i pováleční letci. Pokřtili spolu pamětní medaili

Zhruba sto třicet válečných a poválečných letců a příznivců letecké historie dnes zamířilo do Jindřichova Hradce. Připomněli si tu sedmdesát jedna let od jedné z největších leteckých bitev nad naším územím. U příležitosti výročí osvobození Jindřichova Hradce také byla pokřtěna pamětní medaile.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Setkání se zúčastnili také plukovník Emil Boček (vpravo), plukovník Alois Dubec a podplukovník Jiří Neliba (vlevo)

Setkání se zúčastnili také plukovník Emil Boček (vpravo), plukovník Alois Dubec a podplukovník Jiří Neliba (vlevo) | Foto: Lucie Suchánková Hochmanová

Setkání se zúčastnil například válečný stíhač Emil Boček nebo bombardovací letec Alois Dubec.

„Na naše setkání jezdí i pováleční vojenští letci. Mezi jmény bych rád představil legendárního pilota MIG 21 plukovníka Hlavničku nebo pana plukovníka Milotu z Prahy,“ řekl Vladislav Burian z Klubu historie letectví.

Program 22. setkání válečných a poválečných letců začal v půl desáté ráno v Leteckém muzeu v Deštné. Pak se jeho účastníci přesunuli do Jindřichova Hradce, kde pokřtili pamětní medaili k 70. výročí osvobození města a položili květiny k Památníku letců.

Vlastimil Burian využil setkání k pokřtění pamětní medaile k 70. výročí osvobození Jindřichova Hradce. Spolu s ním u kolébky nové medaile stál i válečný veterán Dubec.

Českoslovenští letci v RAF | Foto: Český rozhlas

Lucie Suchánková Hochmanová, Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme