Byl bych šašek, kdybych Růžičku odvolal, řekl hokejový šéf Král. Ctí presumpci neviny

Český svaz ledního hokeje musí před domácím šampionátem řešit velkou nepříjemnost ohledně zveřejněného videa s trenérem reprezentace Vladimírem Růžičkou. Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král ale zkušeného kouče odvolat nehodlá, ctí presumpci neviny a počká si na to, co zjistí policie. Celá kauza ale Krále mrzí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Král a Vladimír Růžička (vlevo)

Tomáš Král a Vladimír Růžička (vlevo) | Foto: Filip Jandourek

Král na mimořádném brífinku nejprve zopakoval, že Růžička má plnou podporu. Svaz se původně nechtěl k tématu do konce mistrovství světa vyjadřovat, ale současnou situaci nakonec vyhodnotil za natolik závažnou, že se Král rozhodl znovu promluvit.

Podle šéfa českého hokeje jsou přípravy na mistrovství světa v takové fázi, že odvolání kouče považuje doslova za nesmysl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na mimořádném brífinku s prezidentem Českého svazu ledního hokeje nechyběl reportér František Kuna

„Byl bych za šaška, kdybych si čtrnáct dní před mistrovstvím světa dovolil odvolat trenéra,“ řekl Král, který celou kauzu primárně považuje za soukromou věc Růžičky a Slavie.

Ke změně v týmu Král nesáhne i proto, že by to odporovalo právu. Postupovat dál hodlá až v momentě, kdy se celá věc posune k právníkům, až bude mít konkrétní výsledky z jednání soudů, případně trestných oznámení.

Krále současná situace mrzí a přiznal, že se mu nelíbí, že Růžička o tomto problému neinformoval v době, kdy se dal řešit jinou cestou.

Růžička se považuje za poškozeného. Chystá se podat trestní oznámení pro pomluvu

Číst článek

„Obecná důvěryhodnost narušená je. Vláďa Růžička byl vždy modlou, všemi uznávaný a milovaný. A tohle vás pochopitelně pošpiní,“ dodal předseda Českého svazu ledního hokeje Král.

Video zveřejnil Miroslav Palaščák, který rozhovor s Růžičkou natočil skrytou kamerou. Trenér v nahrávce mluví o půlmilionovém daru pro Slavii, Palaščák to ale považoval za dar, díky kterému bude jeho syn v pražském celku hrát. Případ šetří policie a ministerstvo školství kvůli kauze prověří dotace na hokej.

Štěpán Pokorný, František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme